Kígyóuborka

Kígyóuborka

Leírás

Az ősi indián eledelt, a kígyóuborkát sokféleképpen hasznosítjuk: megesszük, krémekhez keverjük és magunkra kenjük, vagy csak egyszerűen felszeleteljük és fáradt szemeinket hűsítjük vele. Egész évben fogyaszthatjuk, hiszen a multik polcairól télen sem hiányzik. Az igazi szezon azonban tavasszal kezdődik és a nyáron teljesedik ki: ilyenkor aki csak teheti, uborkát fogyaszt a fűszeres húsok mellé. A kígyóuborka elnevezés a zöldség alakjára utal. Alapvetően a nyersfogyasztásra használt fajtákat nevezzük salátauborkáknak, ezek az egyik alaptípusa a kígyóuborka. Hossza legalább 20 cm, egyenes, sima héjú, húsa magvatlan.

Mikor vegyem

Tavasztól őszig van szezonja, de a mindig beszerezhető.

hogyan tároljam

; A hűtőben vagy hűvös helyen korlátozott ideig tárolható.

810 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek