Sajtburger karamellizált lila hagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
danigero
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
karamellizált hagyma
-
128g lilahagyma46 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
húspogácsa
-
150g darált marhahús213 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
hamburgerszósz
-
40g ketchup40 kcal
-
40g majonéz214 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
összeállítás
-
13g vaj90 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
Összesen
1020
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
karamellizált hagyma
-
510g lilahagyma186 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
húspogácsa
-
600g darált marhahús852 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
hamburgerszósz
-
160g ketchup162 kcal
-
160g majonéz856 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
összeállítás
-
50g vaj359 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
220g hamburger zsemle614 kcal
Összesen
4079
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
karamellizált hagyma
-
23.6g lilahagyma9 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
húspogácsa
-
27.8g darált marhahús39 kcal
-
9.3g cheddar sajt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
hamburgerszósz
-
7.4g ketchup7 kcal
-
7.4g majonéz40 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.9g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
összeállítás
-
2.3g vaj17 kcal
-
9.3g paradicsom2 kcal
-
10.2g hamburger zsemle28 kcal
Összesen
189
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2703.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 332.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6111 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1020
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.4 g
Zsír
-
Összesen 262 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 672 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10812.4 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 1963 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 2650 mg
-
Nátrium 5476 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.2 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1329.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1206 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1060 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1681 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 24445 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
4079
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1131 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
karamellizált hagyma
-
3 nagy db lilahagyma
-
3 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
húspogácsa
-
60 dkg darált marhahús
-
20 dkg cheddar sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
hamburgerszósz
-
80 ml ketchup
-
1 teáskanál chilipehely
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
összeállítás
-
5 dkg vaj
-
2 közepes db paradicsom
-
4 db hamburger zsemle
Elkészítés
karamellizált hagyma
- A hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál barna cukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
- A három nagy hagyma soknak tűnhet az elején 4 hamburgerhez, de fél óra alatt úgy összeesik, hogy nagyjából négy evőkanál karamellizált hagyma lesz belőle.
húspogácsa
- A darált húsból anélkül, hogy előtte bármit belekevertünk volna, négy egyenlő pogácsát formázunk. Hogyha megfelelő, azaz legalább 20-30% zsírtartalmú hússal dolgozunk, akkor a pogácsák sütés közben veszíteni fognak a méretükből, és az átmérőjük akár 1-2 cm-rel is kisebb lehet a sütés végére. Ezt a csökkenést érdemes bekalkulálni, mikor a pogácsát formázzuk, hogy ne legyen majd kisebb, mire megsül, mint a zsemle, amibe tennénk. A megformázott pogácsák közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedés nyomunk, így a pogácsa közepe sülés közben nem fog felpúposodni. A pogácsákat, akárcsak egy steaket, kizárólag sóval és frissen őrölt borssal és csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük. A pogácsákat a formázás után, ha nem azonnal sütjük meg (itt a steakkel ellentétben), a sütésig tartsuk a hűtőben.
- A húspogácsákat a legvastagabb aljú tapadásmentes edényünkben, közepes-nagy lángon és kevés napraforgó olajon süssük meg. A receptben szereplő 150 g-os pogácsa a két oldalán 3-3 perc sütéssel nagyjából mediumra fog készülni, 4-4,5 perc sütéssel oldalanként pedig szinte biztosan teljesen át fog sülni. Ha a pogácsának megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és ekkor a sajtszeletekkel a pogácsát beborítjuk, ami így a következő pár percben, amíg a másik oldala sül, szépen rá fog olvadni.
hamburgerszósz
- Az összes hozzávalót összekeverjük, és egy picit állni hagyjuk. Esetleg lehet beletenni még nagyon apróra vágott fél lila hagymát és egy szintén nagyon apró kockákra vágott ecetes uborkát is. Ha hagyma és uborka is kerül bele, akkor érdemes tovább állni hagyni.
összeállítás
- A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
- Alulra jöhet a szószból egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 199
- Össznézettség: 153795
- Feltöltés dátuma: 2017. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
danigero
5 recept
A képen szereplő burgerek inkább csak kis sliderek lettek, mivel amikor ezt csináltam, még csak kísérleteztem a buci sütéssel, és ezek sajnos nem keltek meg igazán. A receptben szereplő mennyiségek négy normális méretű hamburgerhez lettek megadva. :)