r
Nosalty Logó

Sajtburger karamellizált lila hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
danigero
Sajtburger karamellizált lila hagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

karamellizált hagyma

húspogácsa

hamburgerszósz

összeállítás

Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

karamellizált hagyma

húspogácsa

hamburgerszósz

összeállítás

Összesen 4079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

karamellizált hagyma

húspogácsa

hamburgerszósz

összeállítás

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6111 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.4 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10812.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    5476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1329.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24445 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1131 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

karamellizált hagyma

húspogácsa

hamburgerszósz

összeállítás

Elkészítés

karamellizált hagyma

  1. A hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál barna cukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
  2. A három nagy hagyma soknak tűnhet az elején 4 hamburgerhez, de fél óra alatt úgy összeesik, hogy nagyjából négy evőkanál karamellizált hagyma lesz belőle.

húspogácsa

  1. A darált húsból anélkül, hogy előtte bármit belekevertünk volna, négy egyenlő pogácsát formázunk. Hogyha megfelelő, azaz legalább 20-30% zsírtartalmú hússal dolgozunk, akkor a pogácsák sütés közben veszíteni fognak a méretükből, és az átmérőjük akár 1-2 cm-rel is kisebb lehet a sütés végére. Ezt a csökkenést érdemes bekalkulálni, mikor a pogácsát formázzuk, hogy ne legyen majd kisebb, mire megsül, mint a zsemle, amibe tennénk. A megformázott pogácsák közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedés nyomunk, így a pogácsa közepe sülés közben nem fog felpúposodni. A pogácsákat, akárcsak egy steaket, kizárólag sóval és frissen őrölt borssal és csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük. A pogácsákat a formázás után, ha nem azonnal sütjük meg (itt a steakkel ellentétben), a sütésig tartsuk a hűtőben.
  2. A húspogácsákat a legvastagabb aljú tapadásmentes edényünkben, közepes-nagy lángon és kevés napraforgó olajon süssük meg. A receptben szereplő 150 g-os pogácsa a két oldalán 3-3 perc sütéssel nagyjából mediumra fog készülni, 4-4,5 perc sütéssel oldalanként pedig szinte biztosan teljesen át fog sülni. Ha a pogácsának megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és ekkor a sajtszeletekkel a pogácsát beborítjuk, ami így a következő pár percben, amíg a másik oldala sül, szépen rá fog olvadni.

hamburgerszósz

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük, és egy picit állni hagyjuk. Esetleg lehet beletenni még nagyon apróra vágott fél lila hagymát és egy szintén nagyon apró kockákra vágott ecetes uborkát is. Ha hagyma és uborka is kerül bele, akkor érdemes tovább állni hagyni.

összeállítás

  1. A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  2. Alulra jöhet a szószból egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 199
  • Össznézettség: 153795
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtburger karamellizált lila hagymával
danigero 5 recept

A képen szereplő burgerek inkább csak kis sliderek lettek, mivel amikor ezt csináltam, még csak kísérleteztem a buci sütéssel, és ezek sajnos nem keltek meg igazán. A receptben szereplő mennyiségek négy normális méretű hamburgerhez lettek megadva. :)

Hozzávalók

karamellizált hagyma

húspogácsa

hamburgerszósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...