Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-csirkemelles bolognai

Padlizsános-csirkemelles bolognai
Padlizsános-csirkemelles bolognai
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy kerti zöldséges második fogást szerettem volna készíteni, sok-sok zöldségfélével, zöldfűszerekkel, olaszosan ízesítve, spagettivel átforgatva, sok sajttal.

Szerettem volna a nyári utolsó napjait színes ételekkel elbúcsúztatni, ezért is készült augusztus 29-én ez az étel. A családnak ízlett.

hozzávalók / 5 adag

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Könnyű nyári levest tálaljunk előtte, a tésztás szószhoz finom bort, szörpöt, ásványvizet kínáljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, pár percig fedő alatt pároljuk.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
  4. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, zöldséget (fehérrépát), a felkockázott padlizsánt (héjastól), a pepperoni paprikát felkarikázva, a kicsire kockázott sárga kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, az oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, zellerzöldet és petrezselyemzöldet, felöntjük a sűrített paradicsomlével, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 160-170 fokon, kb. 50 percig főzzük, majd kóstoljuk, szükség szerint még ízesíthetjük, ha minden puha és az ízek is finomak, beleteszünk egy kis cukrot, ezzel egyet forralunk rajta és kész, kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  5. Lobogó sós, kissé olajos vízben kifőzzük előírás szerint a spagettit, majd a csirkemelles-zöldséges szósszal óvatosan összeforgatjuk, keverés közben keverjük bele a reszelt sajtot.
  6. Tálaljuk a petrezselyemmel, zellerzölddel, pepperonival, padlizsánnal, paradicsommal, sárga kaliforniai paprikával.
  7. Étkezéskor adjunk hozzá reszelt sajtot, trappistát (esetleg parmezánt).
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 716
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres-zöldséges bolognai spagettivel, zöldséges-padlizsános csirkeragu, csirkekockák zöldséges szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1002
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 5 db
pepperoni 4 db
fehérrépa 1 db
sárgarépa 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
padlizsán 5 kis db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
bazsalikom 2 ek
kakukkfű 2 tk
oregánó 1 ek
csirkemell filé 1 db
fűszerpaprika 1 ek
paradicsomlé 4 dl
cukor 1 teáskanál
spagetti tészta 700 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db
padlizsán 1 kis db
paradicsom 1 db
sajt 10 dkg