r
Nosalty Logó

Brokkolis-zöldséges csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Brokkolis-zöldséges csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1164 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 291 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3042.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    551 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    4277 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4432 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a brokkolit készítjük el. Egy nagy lábosba engedünk meleg vizet, ezzel megkönnyítve a forralást. A vizet ízesítjük sóval, bazsalikommal, egy kis tárkonnyal (ha van otthon) és őrölt rozmaringgal. Ha felforrt a víz, beledobjuk a rózsákra szedett brokkolit, és 3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. A csirkemellet (lehet pulyka vagy kakas is) apró darabokra vágjuk, és kis olajon serpenyőben elkezdjük párolni. Közben ízesítjük sóval és őrölt rozmaringgal, de csak keveset rakunk bele. Amíg párolódik, összedaraboljuk a kétféle paprikát, beledobjuk a serpenyőbe, hozzáadjuk a chilit is, illetve a fokhagymakrémet és a borsot. Egy evőkanál mézzel és ajvárral bolondítjuk meg.
  3. Mivel elég levet ereszt, nagy lángon csináljuk, hogy elfőjön a leve, de ne teljesen. Amikor már éppen hogy van rajta, rádobjuk a brokkolirózsákat, és fél percig összesütjük őket.
  4. Miután kész, fedőt rakunk rá, és kezdődhet a lakoma! Aki kívánja hozzá a köretet, a párolt rizst ajánlanám! Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 23434
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Állandó mániámmá vált, hogy egészséges ételeket főzzek, lehetőleg minél kevesebb szénhidráttal. Találtam itthon egy brokkolit és egy csomag csirkemellet, és nekiestem a főzésnek. Az elején fogalmam sem volt, mi fog ebből kikerekedni. Ahogy serdültem-fordultam a konyhában, előszedegettem a tetszetős kellékeket, és így született ez a könnyed egytálétel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.