Zöldpaprika

Zöldpaprika

Leírás

A zöldpaprikáról szinte mindenkinek a hegyes, erős jelzők jutnak eszébe először, pedig a csemegepaprikák közé tartozó zöldségnek nem minden fajtája erős, csípős. A Bulgáriában nemesített zöldpaprika már a XIX. század második felétől megtalálható a magyar konyhákban, egyike a leggyakrabban fogyasztott zöldségeknek. A zöldpaprika C-vitaminban gazdag. Rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel a konyhában, ehetjük nyersen, szendvicsbe, salátába vagy hidegtálak alapanyagaként. Fogyaszthatjuk sütve, főzve, töltve, ízesíthetünk vele leveseket, egytál ételeket, pörköltöket, vagy felhasználhatjuk savanyúság készítéséhez is. Erős változatával pikáns, csípős ízt adhatunk az ételeknek. A zöldpaprika nyersen csak 1-2 hétig tárolható, fagyasztva sokáig eláll.

Mikor vegyem

A hipermarketekben, sőt, a zöldségeseknél is egész évben megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

705 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek