Kakukkfű

Kakukkfű

Leírás

Aromás, édeskés ízű mediterrán fűszernövény, eredetileg Dél-Európában, Nyugat-és Észak-Afrikában őshonos. A bárányhúsnak különleges aromát ad, jól illik még halakhoz, sertéshúshoz és a mediterrán zöldségekhez. Különösen kedvelik a franciák: a provance-i fűszerkeverék elmaradhatatlan része. Fotó: flickr - Thyme 0 by Andy Ciordia

Mikor vegyem

Májustól novemberig.

hogyan tároljam

Szárított formában, légmentesen lezárt dobozban tartva, fél évig megőrzi aromáját. Frissen, benedvesített konyhai papírtörlőbe tekerve, hűtőszekrényben tartva néhány napig felhasználható marad.

100g Kakukkfű

fehérjetartalom

5.56 g

zsírtartalom

1.08 g

szénhidráttartalom

24.45 g

víztartalom

65.11 g

Hány kalória

gramm

kakukkfű?

Top ásványi anyagok

Kalcium

405 mg

Magnézium

160 mg

Foszfor

106 mg

Vas

17.45 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.348 g

C vitamin

160.1 mg

Béta-karotin

2851 µg

Niacin - B3 vitamin

1.824 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5.56 g

Zsír

telített zsírsav

0.467 g

egyszeresen telített zsírsav

0.081 g

többszörösen telített zsírsav

0.532 g

ásványi anyagok

Kalcium

405 mg

Vas

17.45 mg

Magnézium

160 mg

Foszfor

106 mg

Nátrium

9 mg

Cink

1.81 mg

Réz

0.555 mg

Mangán

1.719 mg

szénhidrát

rost

14 g

víz

65.11 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.048 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.471 mg

Niacin - B3 vitamin

1.824 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.409 mg

Folát

45 µg

Béta-karotin

2851 µg

A vitamin

238 µg

C vitamin

160.1 mg

B6 vitamin

0.348 g

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.