Kakukkfű

Aromás, édeskés ízű mediterrán fűszernövény, eredetileg Dél-Európában, Nyugat-és Észak-Afrikában őshonos. A bárányhúsnak különleges aromát ad, jól illik még halakhoz, sertéshúshoz és a mediterrán zöldségekhez. Különösen kedvelik a franciák: a provance-i fűszerkeverék elmaradhatatlan része. Fotó: flickr - Thyme 0 by Andy Ciordia
Májustól novemberig.
Szárított formában, légmentesen lezárt dobozban tartva, fél évig megőrzi aromáját. Frissen, benedvesített konyhai papírtörlőbe tekerve, hűtőszekrényben tartva néhány napig felhasználható marad.
fehérjetartalom
5.56 g
zsírtartalom
1.08 g
szénhidráttartalom
24.45 g
víztartalom
65.11 g
Kalcium
405 mg
Magnézium
160 mg
Foszfor
106 mg
Vas
17.45 mg
B6 vitamin
0.348 g
C vitamin
160.1 mg
Béta-karotin
2851 µg
Niacin - B3 vitamin
1.824 mg
fehérje
5.56 g
Zsír
telített zsírsav
0.467 g
egyszeresen telített zsírsav
0.081 g
többszörösen telített zsírsav
0.532 g
ásványi anyagok
Kalcium
405 mg
Vas
17.45 mg
Magnézium
160 mg
Foszfor
106 mg
Nátrium
9 mg
Cink
1.81 mg
Réz
0.555 mg
Mangán
1.719 mg
szénhidrát
rost
14 g
víz
65.11 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.048 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.471 mg
Niacin - B3 vitamin
1.824 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.409 mg
Folát
45 µg
Béta-karotin
2851 µg
A vitamin
238 µg
C vitamin
160.1 mg
B6 vitamin
0.348 g
A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.
Hering AndrásA meggyleves örök nyári kedvenc, én magam is nagyon szeretem, persze a bennem élő leállíthatatlan alkotó vágy nem hagyja, hogy ne csináljak vele valami izgalmasat. Például a sütőben.
Lakos BenedekRemek gasztronómiai fesztiválokkal és bornapokkal vár mindenkit a nyár legszebb hónapja. Magyarország igazi fesztiválnagyhatalom júliusban, szinte nincs ennek a hónapnak olyan napja, amikor ne találhatnánk valami izgalmas programot az országban.
NosaltyJárosi Tamás alig két hónappal ezelőtt még több interjút adott a balatoni munkaerőhiányról, halálának hírét a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra családja.
A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.
A kávénak számos jótékony hatása van az egészségre, de ha gyógyszerrel együtt fogyasztod, érdemes óvatosnak lenni.