Paradicsomlé

Paradicsomlé

Leírás

Üvegben, kartonban kapható, legtöbbször már sóval, esetleg citromlével vagy egyéb fűszerekkel finomított változatban. Fogyasztható magában, felhasználhatjuk levesek, turmixok, alkoholos italok készítéséhez. Házilag is elkészíthetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kamrában, polcon, felbontás után pedig hűtőben.

100g Paradicsomlé

fehérjetartalom

0.85 g

zsírtartalom

0.051 g

szénhidráttartalom

3.53 g

víztartalom

94.24 g

gramm paradicsomlé?

Top ásványi anyagok

Foszfor

19 mg

Magnézium

11 mg

Kalcium

10 mg

Nátrium

10 mg

Top vitaminok

C vitamin

70.1 mg

B6 vitamin

0.07 g

Likopin

9037 µg

Kolin

6.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.85 g

Zsír

telített zsírsav

0.019 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.027 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.39 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

10 mg

Cink

0.11 mg

Réz

0.042 mg

Mangán

0.068 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

0.4 g

cukor

2.58 g

víz

94.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.1 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.078 mg

Niacin - B3 vitamin

0.673 mg

Folát

20 µg

Kolin

6.8 mg

Béta-karotin

270 µg

Likopin

9037 µg

Lutein+zeaxantin

60 µg

E vitamin

0.32 mg

K vitamin

2.3 µg

A vitamin

23 µg

C vitamin

70.1 mg

B6 vitamin

0.07 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek