Bazsalikom

Bazsalikom

Leírás

Ez a jellegzetes illatú és dús aromájú fűszernövény Indiában már évezredekkel ezelőtt kedvelt volt. Innen került később a földközi-tengeri térségbe, majd onnan Európába, így hozzánk is. A mediterrán konyha nélkülözhetetlen fűszere: salátáknak, tésztaféléknek, hús-és halételeknek jellegzetes ízt ad. Ezenkívül megkönnyíti az ételek emésztését. Három fő mediterrán fajta létezik: a nálunk is leginkább használt édeskés fajta, nagy zöld levelekkel; a görög bazsalikom, melynek kisebbek a levelei; és a lágyabb ízű lila bazsalikom. Fotó: flickr - Basil by andrewhallpics

Mikor vegyem

Egész évben kapható, azonban főszezonja a nyári hónapokban van.

hogyan tároljam

Ha már leszedtük a leveleit, benedvesített konyhai papírtörlőbe csomagolva a hűtőben tárolva még egy-két napig felhasználható marad. A cserepes bazsalikomot pedig napos, szélvédett helyen tartsuk.

3297 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek