r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Lakatos Márktól

NS
Hagymás rostélyos Lakatos Márktól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

3958
Kalória
88.6g
Fehérje
157.9g
Szénhidrát
331.3g
Zsír
1723.9g
Víz
705g
Koleszterin
27.6g
Élelmi rost
50.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13445.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    12612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13445.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    12612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. Tedd fel főni jól megsózott vízben az alaposan ledörzsölt lila burgonyát. Melegítsd elő a sütőt 90 ºC-ra. Hártyázd le a húst, majd készíts egy 10 %-os sóoldatot (1 l vízhez 10 g só). Ebbe tedd a húst, és hagyd állni 1 órán keresztül. Közben, ha elkészült a burgonya, hámozd meg, de óvatosan Édesem, forró, a főzővizet pedig őrizd meg. Erős turmixban turmixold le a burgonyát annyi főzővízzel, amennyi a tejszínállaghoz szükséges, majd sütőpapíron simítsd el nagyon vékonyan, és tedd a sütőbe 1 órát száradni. Akkor jó, ha ropogós lappá szárad. Látod, milyen egyszerű?
  2. A zöldségeket (hagymát, sárga- és fehérrépát, angol zellert, paradicsomot) vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát préseld, a gyömbért hámozd és szeleteld, vagy aprítsd. A pácolt húst csöpögtesd le, papírtörölközővel töröld szárazra, majd pirítsd körben forró olajon. Vedd ki, tedd félre, és add az olajhoz a fokhagymát és a gyömbért, valamint a zöldségeket. Ezeket is pirítsd meg, majd helyezd a tetejére a húst, öntözd meg a szójaszósszal és a rizsecettel, és az alaplevet is add hozzá. Forrald fel, majd fedd le alufóliával, és alacsony lángon hagyd a tűzön.
  3. Közben, ha elkészült a burgonyacsipsz, a sütőt tekerd fel 150 ºC-ra, majd tedd be a húst. Legalább 1 ½ órán keresztül párold, de minél tovább, annál jobb. Ezalatt van időd elkészíteni az üvegtésztát is: közepesen magas lángon hevíts olajat (190 ºC), majd az ollóval darabokra vágott száraz tésztát kb. 5-10 másodperc alatt süsd ki. Szedd papírtörölközőre, és tedd félre.
  4. A mustármagot is savanyítsd (de készen is megveheted): készíts savanyítólevet a cukorból, sóból, ecetből és vízből. Forrald fel a babérlevéllel és a mogyoróhagymával együtt, majd add hozzá a mustármagot, és főzd 20 percig. Ha kihűlt, szűrd le, és tárold olívaolajban.
  5. Majdnem kész vagyunk, Drágám! Eddig minden simán ment, ugye? A hagymaszószhoz a különféle hagymákat tisztítsd meg és aprítsd fel. Dobd a forró olajra a kakukkfűvel együtt, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, pár percig főzd, majd egy kicsivel nagyobb sütőpapírral, mint amekkora a lábos, fedd le (alaposan nyomkodd rá), és alacsony lángon kb. 30 percig párold. Ha kész, turmixszal pürésítsd (ha nem elég híg, adhatsz hozzá alaplevet vagy vizet), közben adagold hozzá a vajat, végül az egészet passzírozd át. Kóstold meg, és szükség szerint fűszerezd sóval, borssal és egy csipet cukorral. Fóliával közvetlenül a felszínén lefedve tartsd melegen.
  6. Amikor a hús elkészült – nekem szó szerint omlóssá sült, neked is? - tedd félre, a zöldségeket szűrd át, és a levet kezdd el visszaforralni. Ha már szép fényes, és legalább a harmadára visszaforrt, a tűzről levéve apránként adagold hozzá a vajat, és alaposan keverd el.
  7. Tálaláshoz kanalazz a tányérra a hagymaszószból, helyezd rá húst félbevágva, majd a tetejére halmozz az üvegtésztából. Díszítsd a lilaburgonya-csipsszel, a mustármaggal és a szósszal!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok neked, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedned, mert mindegyik pofonegyszerű. Kezdjük is!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek