r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1091 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 8729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    764 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    328 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4007 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    153 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35542 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 8729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 225 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A rostélyos szeleteket az olajból, ecetből és babérlevélből álló pácban pihentetjük a hűtőben 2-3 napig.
  2. A hússzeleteket a felforrósított zsíron elősütjük és félretesszük.
  3. A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra metéljük (krumplipucoló segítségével),a hagymát apróra vágjuk.
  4. A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és borral felöntjük. Ha már majdnem megpuhultak kivesszük és félretesszük.
  5. A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  6. Amikor a hús puhulni kezd, kivesszük a serpenyőből a babérleveleket és a citromhéjakat, és a zöldségeket hozzáadjuk a húshoz.
  7. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük.
  8. Petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel körítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 458
  • Össznézettség: 314323
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 24.

Ajánló

Párolt rizs helyett spagettivel vagy galuskával is kínálhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eddig egyetlenegyszer ettem Esterházy-rostélyost életemben, mégpedig a Sydneyben élő barátnőméknél, a magyar édesapja készítette. Ennek már jó néhány éve, de emlékszem, eszméletlenül ízlett. Valahogy a napokban eszembe jutott, és nekiálltam itthon az elkészítésének.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy közölték ezt a receptet, nagyon finom az e szerint készült étel !

Törölt felhasználó

H? köszi, ezt kipróbálom, mindig bajban vagyok a marhahússal, leves, vadas és pörkölt, ez a repertoár, ráadásul a múltkor vettem egy üveg kapribogyót, de azóta se tudom mihez való.

Petra

csak rajta! jó f?z?cskézést!

illesera

Kedves Petra, eddig is ez volt az egyik kedvenc ételem, de eddig csak étteremben ettem.Ma elkészítettem a recepted alapján, és örömmel jelentem, nagyon finom lett ! Ízes, zamatos, szuper ! Mindenkinek ajánlom, remek !!!!!!!!! era

Törölt felhasználó

Rég f?ztem ilyen rosszat! Sajna még a kutyának sem tudtam odaadni,mivel olyan savanyúúúú volt!! Pedig pontosan kimértem a hozzávalókat. Szerintem az ecet nagyon sok hozzá,után még a bor is!!ja és a 1/2 citrom levét nem is raktam bele.Akkor milyen lett volna????

Törölt felhasználó

Egy kérdés csak kedves Nemes Ági! 10%-os, vagy 20%-os ecetet használtál? Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Szurosp! 10%-os ecetet használtam a leírt mennyiséget 2X vettem,mivel 8 szeletem volt.Minden adagot kimértem.Nem kezd? háziasszony vagyok és más föztem eszterházyt,csak ott nem volt el?tte ez a pác,azért gondoltam,hogy kipróbálom.Már amikor a húst el?sütöttem,akkor is nagyon savanyúúúúú illat volt,de gondoltam,hogy majd kisül bel?le.Sajnálom,hogy nem sikerült,mert nem volt egy olcsó dolog és ráadásúl pizzát kellett rendelni,mert éhen maradtunk.Nemesagi

Törölt felhasználó

a mi családunk egyik kedvence.

Farkasgabi

Tegnap megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett! Annyit változtattam rajta, hogy nem ecetben pácoltam, hanem olajban és mustárban. Köretnek zsemlegombócot készítettem. Nagyon jó lett!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Köszi a receptet, tökéletesre sikerült! Egyáltalán nem savanyú, nagyon harmonikus az íze, csak ajánlani tudom mindenkinek! Andi

Törölt felhasználó

Szerintetek meg tudom ezt csinálni tarjából is? Az van itthon, és már nem tudom, hogy mit f?zzek. Ez most pont jó lenne! Köszi a válaszokat Ikó

VnéEdit

Nagyon guszta,finom étel. Gratulálok!

Ösztön Szerinti Anya

De jó, hogy eszembe juttattad ezt a receptet! Középiskolás koromban tanultam a suliban, és akkoriban gyakran elkészítettem a családnak mert nagyon finom! :)

lillka

.

lillka

Elkészítettem de kapribogyó nélkül,mert nem kaptam,bár nem hiszem ,hogy sokat dobott volna rajta.A zöldségmennyiség szerintem túl sok 4 szelet húshoz.Én még kevesebbet is tettem bele minden zöldségb?l a megadottnál de még így is nagyon sok volt és sajnos a mártás kevés lett de ezt lehet,hogy én szúrtam el,mert talán elf?tt róla. .Ecetet csak épp egy löttyintésnyit tettem a pácba,féltem,hogy átissza a hús,hát jól tettem,mert így is kissé érezhet? volt de cukorral kompenzáltam,viszont a fél deci ecet mindenképp túlzás.Helyette inkább mustárral pótoltam.Ízre megtévesztésig olyan mint a vadas csak itt darabos a zöldség.Még egy esélyt majd adok neki és még egyszer elkészítem de a változtatásaimmal.Nem volt annyira rossz de többet vártam.

mamuka

Ehhez az ételhez spagetti,orsótészta,zsemlegombóc,burgonyagombóc, stb. jobban illene,mint a rizs.

Hozzávalók

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek