Ecet

Ecet

Leírás

Számtalan fajta ecet közül válogathatunk. A tömény ecetsav rendkívül maró hatású, ezért konyhai felhasználásra az ecet csak 5-10 %-os hígításban alkalmas. Általános szabályként elmondható, hogy a minél alacsonyabb egy ecet savtartalma, annál kifinomultabb ízre számíthatunk. A 10-15 %-os étkezési ecetsav tartósítószerként alkalmazható. A biológiai (erjedéssel készülő) ecetek közül a legerősebb a 10%-os ételecet, ezt savanyításra, pácolásra használhatjuk, különösebb zamata nincs. A borból erjesztett fehér-és vörösborecetek savtartalma már lényegesen alacsonyabb (6 % körüli), ezek főként saláták ízesítésére szolgálnak. Beszélünk még gyümölcsborecetekről (5 %-os savtartalommal) és ugyancsak megtalálhatók a kínálatban a hasonló savtartalmú ízesített ecetek: a gyümölcs- és fűszerecetek (pl. almaecet, málnaecet, különféle zöldfűszer ecetek). Az összes ecetek legkiválóbbika pedig a bársonyos balzsamecet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári kiszerelésben, szobahőmérsékleten.

100g Ecet

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.04 g

víztartalom

94.78 g

Hány kalória

gramm

ecet?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.03 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.006 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

0.04 g

víz

94.78 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek