Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marhalapocka a lapocka külső felén elhelyezkedő hús. Mivel a marhának nemzetenként, sőt hentesenként változhat a bontása, ezért részeit is hol így, hol úgy nevezik, sőt bizonyos húsrészek esetenként nem is léteznek, mert nem bontják őket külön a többi hústól. Nálunk  a lapockát általában ilyen részekre bontják: vastaglapocka, stefánia, hamis vesepecsenye (gavallér spitz, oldallapocka), valamint a lapockacsont és a mellkasi bordák közötti húsok (ez másutt már csontos oldalas).  A stefánia a lapockahús legnagyobb egybefüggő része. A marhalapockából főzhetünk levest, apróhúsként pörköltet, gulyást, borjú eseten tölthetjük, süthetjük egyben is

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Marhalapocka alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!