Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor töltött rostélyos

Bajor töltött rostélyos
Bajor töltött rostélyos
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok rostélyos húsom maradt, ezért ki kellett találnom, mit kezdjek vele, több receptből állítottam össze ezt a finomságot, azt tettem bele, ami éppen itthon volt, nagyon jóra sikeredett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tésztával, rizzsel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 db hússzeletet vékonyra kiveregetjük, sózzuk, és borsozzuk.
  2. A töltelékhez a pucolt és megfőtt burgonyát durvára törjük. A vajat kicsit megmelegítjük, hozzáadjuk a tojásokat, és az apró kockára vágott sonkát és a 1 dl tejet, összekeverjük, ha túl folyós, akkor serpenyőben kicsit melegítünk rajta, hogy összeálljon. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a hússzeleteket, fogpiszkálóval vagy cérnával összegöngyöljük.
  3. Mártás: Kis edényben zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, gerezdre vágott hagymát, cikkekre vágott fokhagymát, babérlevelet, a fél citromot, és a felgöngyölt rostélyost és kevés vízzel puhára pároljuk.
  4. Amikor a hús puha, kivesszük, a mártást a liszttel és a tejföllel behabarjuk. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet és egy kevét levet a csomósodás megelőzése végett, és hozzáöntünk annyit, hogy ne legyen túl sűrű. (Vadasmártás sűrűségű legyen.)
  5. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
  6. Végül a tekercseket visszahelyezzük a szaftba, és beleforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 590
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Manolya

Mióta szakács: 2011.02.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-burgonyás rostélyos, sonkával töltött rostélyos tejfölös mártással

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-09-09 15:36

mi ez a moderálás?pfff, de sz@r,majd ezt is kimoderálják biztos,a nosaltyn vannak ennél csípősebb hozzászólások is,van egy tippem hogyan történhetett ez meg,no komment...
mindenkinek szép hétvégét,és éljen a bajor töltött rostélyos!
üdv.:Zska

fofika78
fofika78 Thu, 2011-09-01 16:29

Sziasztok!
Látom hatalmas vita volt, de én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek lehet véleménye, még ha az egy picit bántó is.
A kaja finom volt frissen, másnap már kevésbé ezért a 10 pontból max 7-et tudnék rá adni. Szerintem ennél az ételnél is nagyon fontos a jó minőségi hús "használata". De sajnos nem mindig jutunk jó minőséghez.

Citromka
Citromka Sat, 2011-09-03 15:07

Kedves Fofika78!
moderálva
A recept finom, igaz nem tudom milyen lehet másnap én csak egy étkezésre készítettem el.
Üdv,
Citromka

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-09-08 08:56

Tisztelettel kérnénk mindekit, hogy az ehhez hasonló, RECEPTHEZ NEM KAPCSOLÓDÓ vitákat szüntessétek be. A jövőben is hasonlóan moderálásra kerülnek.
A recepttel kapcsolatos véleménynyilvánításnak, építő jellegű vitának természetesen helye van.
De ez már nem az volt.
Köszönettel.

z1
z1 / z1 Thu, 2011-09-08 16:45

...tegnap, sajnos hidegfront volt.
Ebből kifolyólag a fejemben lakó agyrágó bogár elindult és összetalálkozott, a szintén a fejemben lakó grafomán hangyával.
Nagy harc volt!
A végeredményt ismerjük.
Jelzem, én jól szórakoztam.
Viszont, a moderálásokra tekintve ezzel, valószínűleg egyedül voltam.
Ha megsértettem itt valakit, hát azt sajnálom, ill. elnézést kérek.
Szerintem én kulturált hangnemben és stílusban fogalmaztam, annak ellenére, hogy a tartalmi része hagyhatott időnként némi kívánnivalót maga után.
Z.
...bár alapvetően tökéletes vagyok, azért még néha nekem is lehetnek megingásaim:)))

Kispancsa
Kispancsa Mon, 2011-08-22 08:16

talán a krumplitól bajor, de nagyon jól néz ki, és jó is lehet. A recept szerintem korrekt, ezt egy 8 éves is megtudja csinálni, ha már volt fakanál a kezében. Tudja úgy kezdődik, hogy meggyújtjuk a lángot, ha gáz a sütő, mert ha nem akkor elcsavarjuk a gombot.

z1
z1 / z1 Wed, 2011-08-17 19:04

Kedves Manolya!
Ez a recept mitől Bajor, bajoros?
Se gombóc, se káposzta, se valami generál szósz, se izébigyómiegymás.
Mi van a 3. pont után?
Körbe pirítjuk esetleg a göngyölthúst?
Aztán aláöntjük a vizet, amin párolunk?
Vagy külön párolunk?
Miből készül a mártás?
Az alapból?
Ez honnét derül ki?
Ha abból, akkor esetleg pürésítjük, vagy szűrjük?
...vagy ( igénytelenűl ), darbosan tálaljuk?
Vagy ( már megint ) a szerkesztő hibázott?
...egyszer engem kioktattak itt, hogy "úgy kell leírni egy receptet, hogy azt egy nyolc éves is meg tudja főzni".
Mókás.
Nem a recept...
Most utáltok?
Nem baj.
Z.
ui1: A véleményem, mint mindig, most is szubjektiv.
NEM MEGSÉRTŐDNI!!!
ui2: ...ettől éppen ez a recept még lehet, hogy nagyon jó!

Manolya
Manolya / Manolya Fri, 2011-08-26 14:25

Köszönet azoknak akik bevédtek ettől a nem tudom minek véljem támadásnak. Most én is megpróbálom megvédeni magam. Mint tudjuk bárki tévedhet. Volt egy szerkesztési hiba egy enterrel több nyomódott, de a recepttel semmi gond nincs úgy gondolom. Bajor, a krumplis tölteléktől és a szalonnától. Bajorországban létezik ez az étel, hasonlóképp készítik. Nézz utána mielőtt kritizálsz! A hús körbe piríthatod, ha gondolod, elrontani nem fogja! A 3.és 4. pontban le van írva hogyan és miből készül a mártás! Nem tudom mi nem érthető a 3. ponton. Az mind egy serpenyőbe megy a göngyölt hússal együtt és így párolod fedő alatt együtt. Ez nem lesz darabos és igénytelen ahogy írtad, finom pikáns íze van.
A hozzászólásodon nem sértődtem meg, egyszerűen nem értem hogy lehet valaki ennyire piszkálódó és kötözködő. Ennyi, van még kérdés?:)

1246
marharostélyos 70 dkg
burgonya 4 db
mangalica zsír 10 dkg
sonka 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vaj 3 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
citrom 0.5 db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
mustár 1 teáskanál