Üvegtészta

Üvegtészta

Leírás

Az üvegtészta az ázsiai konyha tésztaszerű alapanyaga, melyet elsősorban köretként és levesbetétként használnak fel. Rendkívül vékony, és fogyasztható állapotban szinte átlátszó. Az igazi üvegtészta mungóbab keményítőből és vízből készül, tojás hozzáadása nélkül. A veseformájú magból száraz-, és nedves őrlési technikával nyerik ki a ragadós, édeskés anyagot, melyet vízzel elegyítenek. A mungóbab könnyebben emészthető, mint a Közép-Európában elterjedt fejtett bab és nem okoz puffadást. Más tésztafélék elkészítési módjától eltérően az üvegtésztát általában nem főzik meg, hanem beáztatják és megsütik vagy közvetlenül a levesbe teszik. Lehet pirítani is. Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldség, de saláták készítéséhez is felhasználják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban, száraz helyen.

47 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek