Alapanyag Abécé

Áfonya

Az áfonya értékes, kedvelt bogyós gyümölcsünk. Elsősorban az északi félteke klímáját kedveli, és körülbelül 450 faja van, de Madagaszkáron és a Hawaii-szigeteken is megtalálható a trópusi változata. Sokoldalúan felhasználható gyümölcs, de nyersen fogyasztva tartalmazza a legtöbb tápanyagot.

Ánizs

Az ánizs az ernyősvirágzatúak családjába tartozó fűszernövény, amely Keletről (Indiából, Egyiptomból) származik. Már az ősi Kínában ismerték, és szent növényként tisztelték, az ókori Rómában is használták. Európában az ánizs zöld magját a pékek nagyon régóta használják fűszerként perecek, lepények, knäckebrot, de kekszek és sütemények (különösen mézeskalács, szuflék) illatosítására is.

Ánizsolaj

Az ánizsolaj egy illóolaj, amelyet az ánizs növény (Pimpinella anisum) magjából nyernek ki, általában gőzdesztillációval. Az ánizsolaj fő összetevője az anetol, amely az olaj jellegzetes édes, édeskés-fűszeres illatát és ízét adja. Az ánizsolaj népszerű az élelmiszeriparban, a gyógyászatban és kozmetikumokban.

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...