Árpaliszt

Árpaliszt

Leírás

Az árpa egyike a legősibb gabonáknak, a vetésterület nagyságát tekintve a gabonák között a negyedik helyen áll hazánkban. Az állattenyésztésben takarmányként, az élelmiszeriparban a maláta alapanyagaként hasznosítják. A többi hagyományos gabonaféléhez hasonlóan lisztet is készítenek a gabonamagvakból, amelyet felhasználhatunk kenyerek, péksütemények, sütemények tésztájában. Glutént tartalmaz, így gluténmentes étrendben nem használható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Árpaliszt

fehérjetartalom

10.5 g

zsírtartalom

1.311 g

szénhidráttartalom

74.52 g

víztartalom

12.11 g

gramm Árpaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

296 mg

Magnézium

96 mg

Kalcium

32 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.396 g

Kolin

37.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

E vitamin

0.57 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.335 g

egyszeresen telített zsírsav

0.205 g

többszörösen telített zsírsav

0.771 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

2.68 mg

Magnézium

96 mg

Foszfor

296 mg

Nátrium

4 mg

Cink

2 mg

Réz

0.343 mg

Mangán

1.034 mg

Szelén

37.7 µg

szénhidrát

rost

10.1 g

cukor

0.8 g

víz

12.11 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.37 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.145 mg

Folát

8 µg

Kolin

37.8 mg

Lutein+zeaxantin

160 µg

E vitamin

0.57 mg

K vitamin

2.2 µg

B6 vitamin

0.396 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek