Árvácska

Az árvácska, e közkedvelt kerti növényünk virága az ehető virágok közé tartozik. Természetesen nem nagy mennyiségben fogyasztandó, de a tavaszi-nyári időszakokban az ünnepi, a vendégváró asztal dísze lehet. fotó: flickr/Chris Gladis
Tavasszal-nyáron szedhető.
Maximum 1 napig tarthatjuk a frissen szedett virágokat jeges vízben, de ha lehet inkább közvetlenül felhasználás előtt szedjük. Tálalás előtt óvatosan, de alaposan tisztítsuk meg a virágokat.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Lesz itt klasszik grenadírmars, avagy krumplis tészta, kolbászos nokedli, grízes tészta, káposztás cvekedli, és mindet csodás őszies leves és egy-egy szenzációs szilvás sütemény kíséri. Ezen a héten is várunk titeket!
NosaltySajnos nem igazán létezik tökéletes módszer a konyhakertekben garázdálkodó meztelencsigák ellen, de ha egyszerre több trükkel is védekezünk ellenük, akkor nagyobb eséllyel tudjuk csökkenteni az általuk okozott kárt.
NosaltySorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a fenséges, ínycsiklandozó októberi fogások!
NosaltyPirulák és gyógyszerek helyett, ha nem olyan súlyos a helyzet, válaszd a szorongásoldó gyógynövények áldásos hatását. Mutatjuk az egyik legismertebbet.
Következzen egy mennyei makói hagymaleves, egy laktató joghurtos csirke és egy fenséges citromkrémes mandulás linzer.
Nem biztos, hogy az a legjobb módszer, ha táplálékkiegészítőkhöz nyúlunk, amelyek felpörgetik az anyagcserét.