Árvácska

Árvácska

Leírás

Az árvácska, e közkedvelt kerti növényünk virága az ehető virágok közé tartozik. Természetesen nem nagy mennyiségben fogyasztandó, de a tavaszi-nyári időszakokban az ünnepi, a vendégváró asztal dísze lehet. fotó: flickr/Chris Gladis

Mikor vegyem

Tavasszal-nyáron szedhető.

hogyan tároljam

Maximum 1 napig tarthatjuk a frissen szedett virágokat jeges vízben, de ha lehet inkább közvetlenül felhasználás előtt szedjük. Tálalás előtt óvatosan, de alaposan tisztítsuk meg a virágokat.

2 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek