Ánizs

Ánizs

Leírás

Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó fűszernövény, amely keletről (Indiából, Egyiptomból) származik. Már az ősi Kínában ismerték és szent növényként tisztelték, az ókori Rómában is használták. Európában az ánizs zöld magját a pékek nagyon régóta használják fűszerként perecek, lepények, knäckebrot, de kekszek és sütemények (különösen mézeskalács, szuflék) illatosítására is. Az ánizst elterjedten használják a cukoriparban (Flavigny drazsé) és a szeszgyártásban (Pastis aperitif, Anisette likőr). Apróra vágott leveleivel marinált zöldségeket, salátákat, Dél-Franciaországban pedig halleveseket ízesítenek. A kapor egyik francia elnevezése is „hamis ánizs”. Forrás: Larousse

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

; Az ánizs azon fűszerek közé tartozik, melyek nem tarthatóak el hosszabb ideig, mert igen gyorsan elveszíti aromáját.;

73 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek