r
Nosalty Logó

Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 452 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 2699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 146 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 452 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    3934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    491 micro
  • K vitamin:
    1732 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    1677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    13122 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    27066 micro
Összesen 2699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók 18 darabhoz

  1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 15 percet pihentetjük, végül jégkockákkal lehűtött bő vízbe merítve hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjecsónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.
  2. A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt nagyjából felaprózzuk, a zöldfűszerekkel és 1 ek. vízzel együtt, botmixerrel péppé zúzzuk. A mascarponét, a kis kockákra vágott márványsajtot és 3 kemény tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás zöldfűszerpépet, a szardellapasztát, ízlés szerint sót és fehér borsot, majd botmixerrel habos krémmé keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, és diógerezdekkel díszítjük.
  3. A sonkás töltelékhez a sonkát apróra tépkedjük/vágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a tejfölt, a felaprózott ecetes uborkát, a mustárt, a paprikakrémet, a lecsipkedett petrezselyemleveleket, ízlés szerint sót, jócskán borsot, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk (ha túl sűrű volna, még 1 kk. tejfölt vagy majonézt adhatunk hozzá). Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt retekszemekkel és petrezselyemmel díszítjük.
  4. A spenótos töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és enyhén sós vízben mindössze 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, gondosan kinyomkodjuk belőle a vizet, és keverőtálba tesszük (ha mélyhűtött, hagyjuk felengedni és alaposan kinyomkodjuk). Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a mascarponét/ricottát, az áttört fokhagymát, a majonézt, ízlés szerint sót, borsot és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt koktélparadicsomokkal díszítjük.
  5. A megtöltött tojásokat tálalásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálalás előtt megmossuk és kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk a saláta-/retekleveleket. A tojásokat csinosan tálra rendezzük, a tál szegélyét és a tojások közét madársaláta-/reteklevelekkel díszítjük, és friss magos péksütemény, bagett kíséretében mihamarabb tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24133
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

A legendás Lajos Mari hamisítatlan töltött tojás receptje, ami tökéletes választás így húsvétkor.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek