Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók 18 darabhoz
-
90g főtt tojás140 kcal
-
17g madársaláta4 kcal
A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
17g kéksajt59 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g dió14 kcal
A sonkás töltelékhez:
-
25g sonka35 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g retek1 kcal
A spenótos töltelékhez:
-
42g spenót7 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g majonéz10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2 kcal
Összesen
452
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók 18 darabhoz
-
540g főtt tojás837 kcal
-
100g madársaláta21 kcal
A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
13g dió85 kcal
A sonkás töltelékhez:
-
150g sonka207 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g retek9 kcal
A spenótos töltelékhez:
-
250g spenót41 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
Összesen
2699
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók 18 darabhoz
-
29.4g főtt tojás46 kcal
-
5.4g madársaláta1 kcal
A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
5g újhagyma1 kcal
-
5.4g mascarpone22 kcal
-
5.4g kéksajt19 kcal
-
0.2g szardellapaszta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.7g dió5 kcal
A sonkás töltelékhez:
-
8.2g sonka11 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
6.5g csemegeuborka2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g retek0 kcal
A spenótos töltelékhez:
-
13.6g spenót2 kcal
-
5.4g mascarpone22 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g majonéz3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.8g koktélparadicsom0 kcal
Összesen
146
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 2187 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 4511 micro
Összesen
452
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.3 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7369.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 3934 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 966.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2564 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 491 micro
-
K vitamin: 1732 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 780 micro
-
Kolin: 1677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1112 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 13122 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 1312 micro
-
Lut-zea 27066 micro
Összesen
2699
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 714 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 71 micro
-
Lut-zea 1473 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók 18 darabhoz
-
9 db főtt tojás
A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:
-
1 közepes db újhagyma
-
100 g mascarpone
-
100 g kéksajt
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A sonkás töltelékhez:
-
150 g sonka
-
100 g tejföl
-
3 közepes db csemegeuborka
-
1 kávéskanál mustár
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db retek
A spenótos töltelékhez:
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 db koktélparadicsom
Elkészítés
Hozzávalók 18 darabhoz
- A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 15 percet pihentetjük, végül jégkockákkal lehűtött bő vízbe merítve hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjecsónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.
- A megtöltött tojásokat tálalásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálalás előtt megmossuk és kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk a saláta-/retekleveleket. A tojásokat csinosan tálra rendezzük, a tál szegélyét és a tojások közét madársaláta-/reteklevelekkel díszítjük, és friss magos péksütemény, bagett kíséretében mihamarabb tálaljuk.
A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:
- A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt nagyjából felaprózzuk, a zöldfűszerekkel és 1 ek. vízzel együtt, botmixerrel péppé zúzzuk. A mascarponét, a kis kockákra vágott márványsajtot és 3 kemény tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás zöldfűszerpépet, a szardellapasztát, ízlés szerint sót és fehér borsot, majd botmixerrel habos krémmé keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, és diógerezdekkel díszítjük.
A sonkás töltelékhez:
- A sonkás töltelékhez a sonkát apróra tépkedjük/vágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a tejfölt, a felaprózott ecetes uborkát, a mustárt, a paprikakrémet, a lecsipkedett petrezselyemleveleket, ízlés szerint sót, jócskán borsot, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk (ha túl sűrű volna, még 1 kk. tejfölt vagy majonézt adhatunk hozzá). Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt retekszemekkel és petrezselyemmel díszítjük.
A spenótos töltelékhez:
- A spenótos töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és enyhén sós vízben mindössze 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, gondosan kinyomkodjuk belőle a vizet, és keverőtálba tesszük (ha mélyhűtött, hagyjuk felengedni és alaposan kinyomkodjuk). Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a mascarponét/ricottát, az áttört fokhagymát, a majonézt, ízlés szerint sót, borsot és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt koktélparadicsomokkal díszítjük.
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25696
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1506 recept
A legendás Lajos Mari hamisítatlan töltött tojás receptje, ami tökéletes választás így húsvétkor.