Csípős paprikakrém

Különféle csípős és nem csípős (kápia, pritamin, stb.) paprikák pépesített változata, ami sóval, fűszerekkel, gyakran valamilyen növényi olajjal és ecettel készül. A boltban többféle változata kapható, de elkészíthetjük házilag is a saját ízlésünknek megfelelően. Sokoldalúan felhasználható alapanyag, adhatjuk levesekhez, pörköltekhez, gulyáshoz, de akár tésztaételekhez, ragukhoz is.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Az említett gyümölcsből már akár egyetlen darab képes fedezni a napi C-vitamin-szükségletet, sőt még a vérnyomásra is jótékony hatással van. De, ami a legjobb, hogy most jön a szezonja!
NosaltyA nyár és az ősz a morzsasütisütés legforgalmasabb időszakai, ilyenkor érhetőek el ugyanis azok a szezonális gyümölcsök, amelyek szaftossá olvadhatnak a ropogós tésztaréteg alatt. Persze nem minden alapanyag alkalmas erre a nemes feladatra: nézzük az átjutók és megbukók listáját!
Lakos BenedekEgy finn pszichológus elárulta, hogy szerinte milyen szokásokban rejlik a finnek boldogságának titka.
NosaltyTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?