Szardellapaszta

A szardella egy apró halfajta (kb. 8 centiméteres), amely Atlanti-, és a Csendes-óceánban, valamint a Földközi-tengerben él. Miután kifogás után hamar elveszti finom ízét, ezért frissen ritkán exportálják, hazánkban az olajban tartósított változata, illetve szardellapaszta formájában kapható. A szardellapaszta nem más, mint a szardella tubusos változata, amelyből nagyjából két borsónyi adag felel meg egy halfilének. A szardellapaszta kiválóan alkalmas különböző szendvicskrémek, szószok, salátaöntetek ízesítésére, illetve ízletes fűszer készíthető belőle húsokhoz, zöldségekhez.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
14 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
7 g
víztartalom
0 g
Nátrium
5571 mg
fehérje
14 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
5571 mg
szénhidrát
rost
7 g
vitaminok
A mai ebédet kár lenne kihagyni, hiszen olyan kedvencek érkeznek, mint a káposztaleves, a roston sült csirke és a fügés pite.
NosaltyEgy könnyed paradicsomleves szuper gyorsan elcsábít teljesen mindegy, hogy menzás vagy egy kicsit extrábban készül.
NosaltyA tonhalsalátákat számtalan módon lehet variálni, legjobb tulajdonságuk pedig, hogy igencsak laktatóak tudnak lenni a nyári melegben.
NosaltyNem lehetnek jó napjai mostanában Gordon Ramsay-nek, az angol séf ugyanis komoly problémákkal kell, hogy szembenézzen éttermei miatt.
Ma nem készítünk bonyolult, lassú recepteket, a mottónk ezen a napon a gyorsaság és a praktikum!
Ha ma csak egy konyhai trükköt tanulsz meg, ez legyen az!