r
Nosalty Logó

Indonéz vacsora

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Indonéz vacsora
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 1094 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 8741 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Összesen 164 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1094 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.3 g

Zsír

  • Összesen
    445.7 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13955.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    491 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    1381 mg
  • Foszfor
    4717 mg
  • Nátrium
    5680 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3148 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2856 micro
  • Kolin:
    2195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 8741 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Elkészítés

A húshoz és a páchoz

  1. A húst kb. két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  2. A salottát és a fokhagymát megpucoljuk. A kurkumát és a galangalt megpucoljuk, és kicsit összevágjuk. A római köményt és a koriandert száraz serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk.
  3. A kókuszcukorral együtt az összeset aprítóba tesszük, és pasztát készítünk belőle.
  4. Ha kész, tálba tesszük, és jól belemasszírozzuk a húsba. Kb. 20 percet állni hagyjuk.
  5. Ha kész, megolvasztjuk a kókuszzsírt, és nagy lángon megpirítjuk rajta a fűszeres húst. Csak pár percig, hogy egy kis kérget kapjon.
  6. A fenyérfűnek levágják a végét, egy nagyobb kés lapját rátesszük, és párszor rácsapunk. Ettől szépen kinyílik. :) Egy nagyobb lábosa tesszük a kókusztejet, a kinyílt fenyérfüvet, a tamarind pasztát (azt jól elkeverjük benne) a babérlevelet és a lime levelet. Beletesszük a húst, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  7. Ha kész, kivesszük a húst a szószból. A húst melegen tartjuk, a szósz pedig elvileg kuka. Mivel rettentő finom és ízes, én kiszedtem belőle a babér és lime levelet, és a fenyérfüvet, és naan-al kimártogattuk. :)

A rizskörethez

  1. A jól átmosott rizst egy kanál olajon megfuttatjuk. A vizet elkeverjük a kókuszkrémmel, ráöntjük a rizsre. Megy mellé a az összes többi hozzávaló, majd közepes lángon, lefedve készre főzzük.
  2. Ízlés szerint megsózhatjuk sült hagymával, de ez a lépés kihagyható.

A vízispenóthoz

  1. A vízispenótot jól átmossuk, leszárítjuk. Lecsipegetjük a leveleket, a szárakat kidobjuk. A fokhagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A chilit kimagozzuk.
  2. A felhevített szezámolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a chilit, majd hozzáadjuk a vízispenótot, és megfonnyasztjuk.
  3. Utólag sózzuk.

A tojásroládhoz

  1. Egy tojást felverünk, sózzuk.
  2. Egy palacsintasütőben felmelegítünk egy pici olajat, és akárcsak egy palacsintát, kisütjük benne a hajszálvékony rántottát.
  3. Ha kész, feltekerjük, akárcsak a palacsintát, és egy éles késsel csíkokra vágjuk. Ugyanezt tesszük a többi tojással is. Fontos, hogy egyesével süssük, így ugyan tovább fog tartani, viszont így lesz szép vékony.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5998
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Ajánló

Bármelyik köret kihagyható, de ha egyszer nekiállunk, nem érdemes. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Állítólag így néz ki egy átlagos indonéz ebéd... hogy ez mennyire igaz, nem tudom, mindenesetre eszméletlenül finom. Az alapanyagok felhajtása elég macerás, de aki szereti a távol-keleti ízeket, biztosan nem fog csalódni. Bővebb történet a blogon.

Hozzávalók

A húshoz és a páchoz

A rizskörethez

A vízispenóthoz

A tojásroládhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.