Tamarind paszta

Indiai és délkelet-ázsiai ételek alapvető hozzávalója. A tamarind fa gyümölcséből készítik a savanykás-édeskés pasztát. A tamarind régen ismert, természetes hashajtó, ezért a csomagoláson fel is tüntetik, ki-ki a saját érzékenysége szerint alkalmazza. fotó: flickr / sweet mustache http://www.flickr.com/photos/63861396@N00/1460794632
Bármikor.
Hűtve.
fehérjetartalom
2.8 g
zsírtartalom
0.512 g
szénhidráttartalom
62.5 g
víztartalom
31.4 g
Foszfor
113 mg
Magnézium
92 mg
Kalcium
74 mg
Nátrium
28 mg
B6 vitamin
0.066 g
Kolin
8.6 mg
C vitamin
3.5 mg
Niacin - B3 vitamin
1.938 mg
fehérje
2.8 g
Zsír
telített zsírsav
0.272 g
egyszeresen telített zsírsav
0.181 g
többszörösen telített zsírsav
0.059 g
ásványi anyagok
Kalcium
74 mg
Vas
2.8 mg
Magnézium
92 mg
Foszfor
113 mg
Nátrium
28 mg
Cink
0.1 mg
Réz
0.086 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
rost
5.1 g
cukor
38.8 g
víz
31.4 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.428 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.152 mg
Niacin - B3 vitamin
1.938 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.143 mg
Folát
14 µg
Kolin
8.6 mg
Béta-karotin
18 µg
E vitamin
0.1 mg
K vitamin
2.8 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
3.5 mg
B6 vitamin
0.066 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
Bevallom őszintén ennél az ételnél először a színe fogott meg, ami azért valljuk be büntet. Imádom a pici bő zsírban sült fasírt kreálmányokat, de a darált hústól az embernek ...