Kókuszkrém

Kókuszkrém

Leírás

A gyümölcs húsából pépesítéssel előállított alapanyag, amit sütemények, torták, desszertek készítéséhez használhatunk. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvelő rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is. Kókuszkrémet házilag is előállíthatunk kókuszreszelékből, esetleg friss kókusz húsából cukorral, netán tejszínnel, tejjel, keményítővel stb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

94 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.