Kókuszkrém

A gyümölcs húsából pépesítéssel előállított alapanyag, amit sütemények, torták, desszertek készítéséhez használhatunk. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvelő rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is. Kókuszkrémet házilag is előállíthatunk kókuszreszelékből, esetleg friss kókusz húsából cukorral, netán tejszínnel, tejjel, keményítővel stb.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
3.63 g
zsírtartalom
32.607 g
szénhidráttartalom
6.65 g
víztartalom
53.9 g
Foszfor
122 mg
Magnézium
28 mg
Kalcium
11 mg
Nátrium
4 mg
B6 vitamin
0.047 g
C vitamin
2.8 mg
Niacin - B3 vitamin
0.89 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.261 mg
fehérje
3.63 g
Zsír
telített zsírsav
30.753 g
egyszeresen telített zsírsav
1.475 g
többszörösen telített zsírsav
0.379 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
2.28 mg
Magnézium
28 mg
Foszfor
122 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.96 mg
Réz
0.378 mg
Mangán
1.304 mg
szénhidrát
rost
2.2 g
víz
53.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.03 mg
Niacin - B3 vitamin
0.89 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.261 mg
Folát
23 µg
C vitamin
2.8 mg
B6 vitamin
0.047 g
A TikTokot újabb fantasztikus salátarecept tarolta le, ezúttal azonban nem zöldségek, hanem gyümölcsök az alkotóelemei.
NosaltyHangulatos koncertekkel, közös bográcsozással, jótékonysági ruhavásárral és egy gyönyörű látványvilágú dokumentumfilmmel vár május 27-én és 28-án a Pont Csopak, érdemes lesz a Balaton északi partja felé venni az irányt.
NosaltyPácolással sok mindent hozzáadhatunk egy ételhez, ez a konyhai technika mégis sokszor kizárólag a húsoknak van félretéve. Pedig majdnem bármit marinálhatunk a konyhában, jöjjenek most a legjobb ötletek!
Lakos BenedekA mai menü klasszikus húslevessel indul, majd egy laktató és kiadós pásztortarhonya és egy selymes eperkrémes puliszkatorta nyűgöz le titeket.
A bodzaszörpöt nem lehet nem szeretni! Le ne maradj a szezonról, készíts mennyei szörpöt ebből az illatos, szépséges virágból.
Most egy erdélyi csodaszert ismerhettek meg kicsit közelebbről, amit ti magatok is simán elkészíthettek otthon. Meg is mutatjuk, hogyan!