Kókuszolaj

A kókuszolaj (a kókuszvaj megfelelője) egy tipikusan trópusi termék, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhán kívül is. A kókusz szárított húsából nyerik ki. A finomított kókuszolaj égési pontja 232 celsius, míg az olívaolajé 180, így alkalmasabb magas hőfokon történő pirításhoz, sütéshez. Leginkább dél-ázsiai curry ételek elkészítéséhez ideális. Fotó: flickr - Dầu dừa by Phu Thinh Co
Bármikor.
Fénytől védett helyen. Hűteni nem szükséges, szobahőmérsékleten tárolható.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
90.509 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.03 g
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
82.475 g
egyszeresen telített zsírsav
6.332 g
többszörösen telített zsírsav
1.702 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
szénhidrát
víz
0.03 g
vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg
Vannak azok a rohanós napok, amikor bizony be kell ugranunk a sarki kisüzletbe vagy büfébe egy lefóliázott, kis rekeszekre bontott, feltételezhetően szomorkás bolti salátáért. Ezek ízei és textúrái általában közel sem tökéletesek – pár furfanggal mégis azzá válhatnak!
Lakos BenedekA vargabéles első látásra szerelem, majd utána jön a második fülig zúgás, amikor villánk a ropogós réteslap alá hatol. Engedjük magunkat elragadtatni a rakott tészták legédesebbikével, jöjjenek a csábítók!
NosaltyVigyázat, csak abban az esetben csekkold az alábbi melegszendvics recepteket, ha még nem vagy éhes, ugyanis nyálfakasztó finomságok következnek.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!