Pandanlevél

Pandanlevél

Leírás

A panadan levél a csavarpálma levele, az indonéz konyhában rendkívül népszerű, főleg desszerteket készítenek vele, de rizsfőzéskor is használják. Vagy a színe miatt fontos, vagy ételt csomagolnak bele, és abban gőzölik.

Mikor vegyem

Ha kapható, bármikor kapható - a gond inkább az, hogy Magyarországon elég nehézkesen beszerezhető sajnos. Mautner Zsófi egy 2010-es blogbejegyzésében azt mondta, lehetetlen. Hátha azóta változott valamit a helyzet. :)

hogyan tároljam

Hűtőben 1-2 napig eláll.

2 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.