Kókusztej

A kókusztej nem közvetlenül a dióban található. A gyümölcshúst pürésítik vízzel és a keletkezett elegyet anyag-szűrőn keresztül szűrik meg. A hozzáadott vízmennyiségtől függően 15-25 % zsírtartalmú, aromás, tejszerű folyadékot kapnak. Kisebb üzemekben konzerv-, és ultrapasztőrözött formáját állítják elő és exportálják a világ minden részére. Különböző ételekhez, szószokhoz és levesekhez használják fel. Koktélokhoz azonban, mint pl. a piña colada kókuszdió krémet használnak, mely a kókusztej és a kókuszzsír keveréke, és sűrűbb, krémesebb állagú. Kókusztejnek nevezik gyakran azt a levet is, melyet a friss gyümölcshús kifacsarásával nyernek.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
2.02 g
zsírtartalom
20.055 g
szénhidráttartalom
2.81 g
víztartalom
72.88 g
Foszfor
96 mg
Magnézium
46 mg
Kalcium
18 mg
Nátrium
13 mg
B6 vitamin
0.028 g
Kolin
8.5 mg
C vitamin
1 mg
Niacin - B3 vitamin
0.637 mg
fehérje
2.02 g
Zsír
telített zsírsav
18.915 g
egyszeresen telített zsírsav
0.907 g
többszörösen telített zsírsav
0.233 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
3.3 mg
Magnézium
46 mg
Foszfor
96 mg
Nátrium
13 mg
Cink
0.56 mg
Réz
0.223 mg
Mangán
0.768 mg
szénhidrát
víz
72.88 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.022 mg
Niacin - B3 vitamin
0.637 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.153 mg
Folát
14 µg
Kolin
8.5 mg
C vitamin
1 mg
B6 vitamin
0.028 g
Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!
NosaltyA sós krémeket mindenki szereti, hiszen nemcsak reggelire kiválóak, de akár vendégváróként is tündökölhetnek egy kis kenyérrel és zöldséggel.
NosaltyTudjuk róla kiskorunk óta, hogy egészséges, talán a C-vitamin is sokunknak beugrik, de mit tud még a csipkebogyó?
NosaltyBár a banán nagyon finom a tejes turmixokban és a különböző smoothie-kban, a szakértők szerint mégsem érdemes bevetni. El is áruljuk, miért.
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.
Ma Ázsia felé kalandozunk a levessel és a főétellel, melyek kurkumától, currytól ízletesek, a desszert pedig egy valódi felüdülés a sor végén.