Marha hátszín

Marha hátszín

Leírás

A marhahús a legkedveltebb, illetve leggyakrabban fogyasztott vörös hús, vasban rendkívül gazdag és sok fehérjét is tartalmaz. A hátszín két része a magas, illetve a lapos hátszín. A magas hátszínt marharostélyosnak is nevezik, egyike a legfinomabb pecsenyehúsoknak. Pecsenyék, hirtelensültek készítésére alkalmas. A lapos hátszínnek van csontos, illetve puha része. A csontos hátszínt általában egyben, csontján sütik, míg a puha hátszínből készülhet steak, de süthetjük szeletelve, rántva, illetve töltve és felgöngyölve. A lapos hátszín és a bélszín találkozásánál vágható ki a marhahúsból az ún. T-bone steak, amely nagyrészt hátszín, kisebb részben bélszín. Amennyiben a levágott állat öreg, akkor húsa szívós, így érdemes inkább párolva elkészíteni a húsát.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marha hátszín

fehérjetartalom

19.92 g

zsírtartalom

78012.421 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

64.87 g

gramm marha hátszín?

Top ásványi anyagok

Foszfor

181 mg

Nátrium

51 mg

Kalcium

25 mg

Magnézium

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.536 g

Kolin

83.2 mg

Niacin - B3 vitamin

6.425 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.582 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.92 g

Zsír

telített zsírsav

5.763 g

egyszeresen telített zsírsav

6.115 g

többszörösen telített zsírsav

0.543 g

koleszterin

78 g

ásványi anyagok

Kalcium

25 mg

Vas

1.46 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

181 mg

Nátrium

51 mg

Cink

3.57 mg

Réz

0.066 mg

Mangán

0.013 mg

Szelén

21.8 µg

szénhidrát

víz

64.87 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.053 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.084 mg

Niacin - B3 vitamin

6.425 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.582 mg

Folát

11 µg

Kolin

83.2 mg

E vitamin

0.37 mg

K vitamin

1.5 µg

B12 vitamin

1.11 µg

B6 vitamin

0.536 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...