Kurkumagyökér

Kurkumagyökér

Leírás

Ázsiából származó fűszernövény, a gyömbérfélék családjába tartozik. Gyógyászati és táplálkozási célokra elsősorban gyöktörzsét és gyökérgumóját használják, ami a gyömbérhez hasonló, színe viszont élénk narancssárga, mint a szárítással és őrléssel belőle nyert por is. Rengeteg jótékony hatása van: gyulladáscsökkentő, emésztéskönnyítő, antibakteriális hatású. Az őrlemény – mely a curry és a Worchester-szósz alapanyaga – mellett a friss gyökeret is használhatjuk főzéshez, hasonlóképpen, mint a gyömbérgyökeret: darabolva, vagy reszelve, és csak kis mennyiségben, mert meglehetősen csípős.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Kurkumagyökér

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

kurkumagyökér?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

9 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek