Kurkumagyökér

Leírás

Ázsiából származó fűszernövény, a gyömbérfélék családjába tartozik. Gyógyászati és táplálkozási célokra elsősorban gyöktörzsét és gyökérgumóját használják, ami a gyömbérhez hasonló, színe viszont élénk narancssárga, mint a szárítással és őrléssel belőle nyert por is. Rengeteg jótékony hatása van: gyulladáscsökkentő, emésztéskönnyítő, antibakteriális hatású. Az őrlemény – mely a curry és a Worchester-szósz alapanyaga – mellett a friss gyökeret is használhatjuk főzéshez, hasonlóképpen, mint a gyömbérgyökeret: darabolva, vagy reszelve, és csak kis mennyiségben, mert meglehetősen csípős.

Kurkumagyökér
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Kurkumagyökér

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm kurkumagyökér?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

10 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...