Húsleves töltött libanyakkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vica Konyha

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
125g tyúk148 kcal
-
63g libaaprólék130 kcal
-
31g kacsazúza35 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
13g tv paprika2 kcal
-
32g karfiol3 kcal
-
13g kelbimbó5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
500g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
38g libanyak bőr131 kcal
-
17g csirkemáj20 kcal
-
63g kenyér171 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g főtt tojás12 kcal
-
13g csiperkegomba3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
27 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
63g csigatészta232 kcal
Összesen
981
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
1000g tyúk1183 kcal
-
500g libaaprólék1039 kcal
-
250g kacsazúza278 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g tv paprika16 kcal
-
255g karfiol26 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
4000g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
300g libanyak bőr1047 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
500g csigatészta1855 kcal
Összesen
7839
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
11.5g tyúk14 kcal
-
5.7g libaaprólék12 kcal
-
2.9g kacsazúza3 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
1.8g zeller1 kcal
-
1.1g tv paprika0 kcal
-
2.9g karfiol0 kcal
-
1.1g kelbimbó0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
45.9g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
3.4g libanyak bőr12 kcal
-
1.5g csirkemáj2 kcal
-
5.7g kenyér16 kcal
-
0.6g tojás1 kcal
-
0.7g főtt tojás1 kcal
-
1.1g csiperkegomba0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
5.7g csigatészta21 kcal
Összesen
89
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1982.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 779.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 641 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 2129 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
981
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 408.8 g
Zsír
-
Összesen 361.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 2500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15862.1 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 812 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1005 mg
-
Foszfor 5013 mg
-
Nátrium 7370 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.9 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 6235.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6751 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 1811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 162 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2957 micro
-
Kolin: 1433 mg
-
Retinol - A vitamin: 5125 micro
-
α-karotin 4988 micro
-
β-karotin 17028 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 7858 micro
Összesen
7839
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
89
Kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg tyúk
-
25 dkg kacsazúza
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db tv paprika
-
0.5 kis fej karfiol
-
10 dkg kelbimbó
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db zellerlevél
-
1 szál lestyán
-
2 db leveskocka
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csipet köménymag
-
3 db szegfűszeg
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
4 l víz
A töltött libanyakhoz
-
30 dkg libanyak bőr
-
3 db csirkemáj
-
1 db tojás
-
1 db főtt tojás
-
10 dkg csiperkegomba
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csipet majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
A levesbetéthez
-
500 g csigatészta
Elkészítés
A leveshez
- A húsokat és a libanyak bőrétmegtisztítjuk, hideg vízben ázni hagyjuk, majd lecsepegetetjük.
- A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, agombát kisebb szeletekre, a kis fej vöröshagymát apró kockára vagdaljuk. A főtt tojást felkockázzuk, a kenyeret vízbe áztatjuk és kifacsarjuk.
- Előkészítjük a zöldségeket, a petrezselyemgyökeret és sárgarépát középen kettéhasítjuk, a többit egészben hagyjuk. A tv-paprika csumáját kivesszük.
- Elkészítjük a töltött libanyakat: kevés étolajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majorannával, sóval, borssal, kakukkfűvel elkeverjük, majd beletesszük a csirkemájat és a gombát, és 2-3 percig pároljuk, majd hagyjuk hűlni. Egy megfelelő méretű tálba belemorzsoljuk az áztatott kenyeret és a nyers tojással jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a ragut, a petrezselyemzöldet és a főtt tojást, óvatosan összekeverjük, hogy a tojás és a máj ne törjön össze. Egy fogvájóval, vagy rövid hústűvel összetűzzük a libanyak bőrének egyik végét, a tölteléket beletöltjük - ne legyen túlságosan megtömve -, majd a másik végét is lezárjuk.
- Lecsepegtetjük a húsokat, egy fazékba helyezzük, ráöntünk 3 l hidegvizet - ha kevésnek tűnik, teszünk még hozzá. Feltesszük a tűzhelyre és felfőzzük. Vigyázni kell, ne zubogjon, csak csendesen felforrjon, és beállítjuk a hőfokot, hogy csak annyira főjön, hogy a habját feldobja,amit szűrőkanállal leszedegetünk. Közben beletesszük a vöröshagymát, afokhagymát, a zellert és a tv paprikát. Amikor már nem keletkezik hab, még kisebbre vesszük a hőfokot, hogy csak pezsegjen a leves, beleszórjuk a borsot, köményt és szegfűszeget, és legalább egy órán át így főzzük.
- Egy óra elteltével hozzáadjuk a gyökér zöldségeket és a többi ízesítő anyagot, valamint a töltött nyakat,majd a főzési idő vége felé a kelbimbókat és a karfiolrózsákat, valamint a csokorba kötött zöldfűszereket, és a levest készre főzzük.
- A libanyaknak elég fél óra fővés, ha a bőr puha, akkor elkészült és emeljük ki a levesből, szét ne főjön. Amikor kicsit meghűlt felszeleteljük. Figyelni kell a zöldségfélék fővésiidejére is, a túlfővés elkerülése érdekében közben kiszedhető, ami már megfőtt, az íze benne marad a levesben.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2685
- Feltöltés dátuma: 2012. március 28.
Receptjellemzők

Vica Konyha
19 recept
Na hát van vele munka rendesen, de megéri. Nálunk mindig van az asztalon egy kis üvegben nagyon erős, őrölt paprika, amiből ízlés szerint mindenki tehet a levesére. Nem is hagyja ki senki. Nem kell meglepődni, a szegfűszeg nagyon jól kiemeli a szárnyasok ízét.
Hozzászólások
Szia! Szoktam néha csinálni én is ilyen levest,szeretjük nagyon!Ne haragudj de nem tudom megállni,hogy ne kötözködjek egy kicsit!Ebbe a levesbe Te beleteszel mindent ami kell.Akkor minek bele leveskocka/ráadásul kett?/és még ételízesít? is????????? Én csak akkor f?zök húslevest ha kitudok menni a piacra és paraszt nénikt?l tudom megvenni a zöldségeket.És akkor a világon semmi m? izé nem kell bele!Becs szó!üdv Csató
Egyetértek az el?ttem szólóval. Kár elrontani mindenféle m?anyag sz..ral.
Kedves Zsuzsi965! Nem is értelek ezzel a m?anyag sz.-ozással.... semmivel sem m?anyagabb, mint pld. a tubusos majonéz. Ha ennyire ellene vagy, akkor miért nem kevered saját magad a majonézt? mert lehet ám azt is! Egyébként meg ki is hagyhatod bel?le, nem muszáj ám beletenni, ha nem akarod. :)
Nyugi, ki is hagyom :) Recept nélkül is tudok húslevest f?zni...Ja és utálom a majonézt :)
Én igazán nyugodt vagyok. Aki ideges, az Te vagy. Ha utálod, akkor minek van a receptjeid között olyan, ami majonézt tartalmaz? Húslevest mindenki tud f?zni, csak kérdés: ki milyet, hogyan, mi módon, de egyébként mindegyik nagyon finom.... csak az a kérdés, ki hogyan szereti :) Egyébként én csak olyan recepteket tartok a receptkönyvemben, amit én sk. készítettem. Így nem adódhat el?, hogy olyan hozzávalók lennének az ételeimben, amit nem szívesen használok: mint pld. a tortabevonó, amit szívb?l utálok. Helyette: a megfelel? alapanyagokból csokoládémázat készítek. Próbáld csak ki: 6 csapott ek. kristálycukor, 6 púpozott ev?kanál jó min?ség? kakaópor, kevés vízzel elkeverve, felolvasztva, felf?zés után t?zr?l levéve 6 dkg. vajjal elkeverve... isteni a sütik bevonására. Csak azért ezt hozom példának, mert látom: imádod a sütiket. Pusszantás!
Szia! Köszi a csokimázat, ki fogom próbálni, az nekem nem szokott sikerülni, van, hogy csomós, vagy nem szilárdul meg, de bevonót nem használok . Süti nálunk még nem maradt meg :) A recepteket csak ritkán veszem szó szerint, inkább csak ötletnek használom. Szép napot :)
Szia csato! Igazán nem haragszom, szíved joga, hogy szóvá tedd, ami nem tetszik. Én mindig piacon veszem a zöldségeket, s?t nyáron akkor szedem, amikor f?zni szeretnék, de valahogy ez a szokás hatalma miatt belekerül id?nként. Tudod: a recept nem azért van, hogy szó szerint megvalósítsuk, hanem hogy ihletet adjon. Tehát, aki nem szereti, ki is hagyhatja bel?le. :)
Szia! Örülök,h nem haragszol!Na olyan mázlista azért nem vagyok,hogy csak úgy leszedjem a zöldséget ezért picit irigy vagyok! Erkélyen nem terem sajnos!Amúgy sosem csináltam még meg soha semmit recept szerint egy kivétellel és az a kenyér sütés.Kizárólag ötleteket merítek a receptekb?l,és ezen az oldalon nagyon sok jó van bel?le! Viszont a szarozást azt nem szeretem!/Ez nem neked szól!/És ezért írtam igazából most.Ki mit szeret!Ámen.üdv Csató
Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!
Örülök, hogy Te is így látod
Örülök, hogy Te is így látod