r
Nosalty Logó

Könnyű és selymes zöldborsókrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Könnyű és selymes zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4548 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6515.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    3431 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    545 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    998 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    975 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6980 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27285 micro
Összesen 2159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát a vajon elkezdjük üvegesre párolni. Érdemes már ekkor megsózni (és akár borsozni), mert úgy enged egy kis vizet, gyorsabban puhul, sőt, picit karamellizálódik is.
  2. Jöhet rá az egy darab aprított burgonya, majd egy gyors keverés után éppen annyi az alapléből, amennyi pont ellepi a burgonyát. Lefedve kb. 15 percet főzzük, ennyi idő alatt a burgonya nagyjából megpuhul.
  3. Hozzáadjuk a zölsborsót, felöntjük az alaplé maradékával, és így főzzük lefedve puhulásig. Azért fontos lefedni, mert a borsó így gyorsabban puhul (nemcsak fő, de párolódik is), viszont nem vesztünk el sok folyadékot, így nem kell vízzel hígítanunk.
  4. Amikor már minden puha, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Mindenképpen kóstoljuk meg ekkor, és ha kell, ízlés szerint még sózzuk-borsozzuk. Vegyük figyelembe azt is, hogy az általunk használt alaplé sós-e.
  5. Végül keverjük hozzá a habtejszínt, és 1-2 perc alatt melegítsük össze. Ha szükséges, ekkor még hígíthatjuk - korábban nem érdemes, nehogy túl sok folyadékot adjunk hozzá.
  6. A kész krémlevest tejszínnel, pár friss borsószemmel és aprított zöldfűszerrel díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 329
  • Össznézettség: 19899
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Receptkategóriák

Könnyű és selymes zöldborsókrémleves
Rosanics Petra 313 recept

Talán a legkedvesebb zöldségkrémleves számunkra a borsó - imádjuk, hogy olyan gyönyörű élénkzöld, hogy kevés alapanyagból is remekül elkészíthető, és hogy friss zöldfűszerekkel mennyire üdévé varázsolható. Most a hagyományos petrezselyem mellett egy csokor mentát is csempésztünk bele, amitől kicsattanóan friss, nyári fogás lett belőle. Sűrítésképpen egy darab burgonyát is belefőztünk, így semmi szükség lisztre, a tejszínnel együtt pedig fantasztikusan krémessé teszik a levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek