r
Nosalty Logó

Marhahúsleves rostélyosból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Marhahúsleves rostélyosból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1575 micro
  • β-karotin
    4006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    264.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11787.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    7768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    7090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3195 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12597 micro
  • β-karotin
    32044 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 3769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A paprikát kicsumázzuk. A húst és a csontokat megmossuk.
  2. Egy nagy lábosba (én a 10 literes lábosomban főztem) beletesszük a megtisztított zöldségeket, a húst, a csontokat, beleszórjuk az egész fekete borsot, a pirospaprikát, sózzuk. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
  3. Feltesszük főzni. Ha felforrt, levesszük a legkisebb lángra, hogy épp csak gyöngyözzön. Kb.3 órán keresztül főzzük. Mielőtt elkészül megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítünk.
  4. A levesből egy edénybe kiszedjük a zöldségeket, a húst, a csontot (ha van kutyus, örülni fog). A leves levét leszűrjük, lezsírozzuk. (Másnap a legkönnyebb lezsírozni, mert a zsír a tetején megszilárdul, így csak le kell kanalazni róla.)
  5. Tálalásnál tányérokba teszünk a zöldségekből (ki mit szeret), a nokedliből, a húsból, és rámerjük a forró levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9557
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhahúsleves rostélyosból
Gonoszka1 428 recept

Már elég régen csináltam marhahúslevest, így elkészítettem a hétvégére nokedlivel. Gyerekkorunkban Nagyikám és Édesanyám hétvégenként csináltak marhahúslevest (szinte minden hétvégén). Apcikám nagyon szerette, így miután a gyerekek (azaz a testvéreim és én) kirepültek, akkor is minden héten főztek marhahúslevest nokedlivel, mert Apcikám minden nap képes volt marhahúslevest enni (még reggelire is), annyira szerette. Nagyikám a leveshúshoz krumplit főzött, és/vagy kaporszószt vagy egresszószt vagy ribizliszószt készített. Én is készítettem a leveshúshoz kaporszószt és főtt krumplit, így megvolt a második fogás is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?