Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves rostélyosból

Marhahúsleves rostélyosból
Marhahúsleves rostélyosból
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már elég régen csináltam marhahúslevest, így elkészítettem a hétvégére nokedlivel. Gyerekkorunkban Nagyikám és Édesanyám hétvégenként csináltak marhahúslevest (szinte minden hétvégén). Apcikám nagyon szerette, így miután a gyerekek (azaz a testvéreim és én) kirepültek, akkor is minden héten főztek marhahúslevest nokedlivel, mert Apcikám minden nap képes volt marhahúslevest enni (még reggelire is), annyira szerette. Nagyikám a leveshúshoz krumplit főzött, és/vagy kaporszószt vagy egresszószt vagy ribizliszószt készített. Én is készítettem a leveshúshoz kaporszószt és főtt krumplit, így megvolt a második fogás is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A paprikát kicsumázzuk. A húst és a csontokat megmossuk.
  2. Egy nagy lábosba (én a 10 literes lábosomban főztem) beletesszük a megtisztított zöldségeket, a húst, a csontokat, beleszórjuk az egész fekete borsot, a pirospaprikát, sózzuk. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
  3. Feltesszük főzni. Ha felforrt, levesszük a legkisebb lángra, hogy épp csak gyöngyözzön. Kb. 3 órán keresztül főzzük. Mielőtt elkészül megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítünk.
  4. A levesből egy edénybe kiszedjük a zöldségeket, a húst, a csontot (ha van kutyus, örülni fog). A leves levét leszűrjük, lezsírozzuk. (Másnap a legkönnyebb lezsírozni, mert a zsír a tetején megszilárdul, így csak le kell kanalazni róla.)
  5. Tálalásnál tányérokba teszünk a zöldségekből (ki mit szeret), a nokedliből, a húsból, és rámerjük a forró levest.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 983
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves marhából, marharostélyosból készült húsleves, marhahúsleves gazdagon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-08-17 08:31

Mi is szeretjük, főleg drága Édesapám volt aki éjjel-nappal képes volt marhahúslevest enni. (És ez nem költői túlzás!)

473
marharostélyos 1 kg
marhacsont 1 kg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
kelkáposzta 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 30 szem
fűszerpaprika 1 teáskanál
1.5 ek
víz 5 l