Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával

Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával
Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával
250 perc / előkészület: 30 perc főzés: 210 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem édesanyjától származik a leves receptje (családi recept). Ő már nagyon régen nincs köztünk, de a kitűnő receptes füzetét azóta is féltve őrzöm. Fantasztikus leveseket főzött és süteményeket sütött, nagyon sokat tanultam tőle. Hálás vagyok a sorsnak, hogy rövid ideig ugyan, de ismerhettem. A receptkönyvét (ahogy időm engedi) számítógépbe viszem, így remélem az utódok is láthatják.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk és hideg vízben felrakjuk egy méretes edényben (5-6 l) főni.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és aprítjuk.
  3. A zsemléket vagy a szeletelt kenyeret a héjától megfosztjuk és apró kockákra vágjuk, majd sütőben 200 fokon, folyamatos figyelés mellett világos barnára pirítjuk.
  4. Ha a húslé felforrt, hagyjuk még egy öt percig forrni, majd leöntjük az első habos, zavaros levet róla.  Erre azért van szükség, mert a füstölt hústól nagyon sós és nagyon zavaros lenne a levesünk.
  5. A húsokat hideg vízben újból felrakjuk főni, ami már csak pezsegve forrhat, ugyanúgy, mint a rendes húsleves.
  6. Kb. 2 óra múlva (amikor a hús annyira megpuhul, hogy a villát bele lehet szúrni) beletesszük a zöldségeket, ízesítjük szemes borssal, ételízesítővel (figyelni kell arra, hogy a hús még mindig sós).
  7. A zöldségekkel együtt még másfél órát főzzük.
  8. A liszttel, tojással, vízzel, kicsi örőlt borssal, ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemmel készítünk egy laza galuskatésztát, amit alaposan összedolgozunk, majd hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat (óvatosan, hogy ne törjenek össze)
  9. Fél órát pihentetjük, majd lobogó, forró vízben, evőkanálnyi galuskákat szaggatva megfőzzük.
  10. Ha kész a levesünk, feltétlenül szűrjük le, mert másnapra nagyon sós lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2010-10-10 08:14

Kedves Erika!
Ez nagyon érdekes. Ilyet még csak kocsonyánál hallottam, hogy füstölt húst tesznek bele. Ki fogom próbálni. Biztos finom.
Férjem édesanyjától én is sokat tanultam, sokat "konyháztunk" együtt szerencsére. És a régi receptes füzetek-könyvek nagy kincsek nekem is.
Szép hétvégét kívánok: Éva

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-10 11:30

Kedves Éva! Kíváncsian várom a kísérletezésed eredményét. Nektek is szép hétvégét!!! Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-06 08:14

Gyakran főzök ilyen levest isteni.Csak én sztrapacskatésztával csinálom,azzal is nagyon finom.Szoktam a levesbe tenni krumplit és csinálok még paradicsomszószt.A leveshúst krumplit és a paradicsomszószt eszik a gyerekek másodikként.Imádják!Gratulálok a recepthez

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-05 20:13

Nagyon izgi, a hétvégén kipróbálom:()

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-06 07:13

Kedves mézescsupor! Kíváncsian várom az eredményt. Nagyon tartalmas leves, elég egy könnyű tésztaféle második fogásként. Sok sikert. Bokros Erika

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-06 07:11

Kedves Kephera! Köszönöm az elismerést, remélem egyszer kipróbálod és megírod a véleményedet róla. Üdvözlettel:Bokros Erika

822
sertésoldalas 50 dkg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
kelkáposzta 1 kis db
0 ízlés szerint
fekete bors 3 szem
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemle 3 db
bors 0 ízlés szerint