r
Nosalty Logó

Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
bokine
Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    8550 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3597 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    34199 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4617 micro
Összesen 3293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst megmossuk és hideg vízben felrakjuk egy méretes edényben (5-6 l) főni.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és aprítjuk.
  3. A zsemléket vagy a szeletelt kenyeret a héjától megfosztjuk és apró kockákra vágjuk, majd sütőben 200 fokon, folyamatos figyelés mellett világos barnára pirítjuk.
  4. Ha a húslé felforrt, hagyjuk még egy öt percig forrni, majd leöntjük az első habos, zavaros levet róla. Erre azért van szükség, mert a füstölt hústól nagyon sós és nagyon zavaros lenne a levesünk.
  5. A húsokat hideg vízben újból felrakjuk főni, ami már csak pezsegve forrhat, ugyanúgy, mint a rendes húsleves.
  6. Kb. 2 óra múlva (amikor a hús annyira megpuhul, hogy a villát bele lehet szúrni) beletesszük a zöldségeket, ízesítjük szemes borssal, ételízesítővel (figyelni kell arra, hogy a hús még mindig sós).
  7. A zöldségekkel együtt még másfél órát főzzük.
  8. A liszttel, tojással, vízzel, kicsi örőlt borssal, ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemmel készítünk egy laza galuskatésztát, amit alaposan összedolgozunk, majd hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat (óvatosan, hogy ne törjenek össze)
  9. Fél órát pihentetjük, majd lobogó, forró vízben, evőkanálnyi galuskákat szaggatva megfőzzük.
  10. Ha kész a levesünk, feltétlenül szűrjük le, mert másnapra nagyon sós lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12122
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem édesanyjától származik a leves receptje (családi recept). Ő már nagyon régen nincs köztünk, de a kitűnő receptes füzetét azóta is féltve őrzöm. Fantasztikus leveseket főzött és süteményeket sütött, nagyon sokat tanultam tőle. Hálás vagyok a sorsnak, hogy rövid ideig ugyan, de ismerhettem. A receptkönyvét (ahogy időm engedi) számítógépbe viszem, így remélem az utódok is láthatják.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek