r
Nosalty Logó

Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával

bokine
Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

822
Kalória
34.6g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
28g
Zsír
408.9g
Víz
205g
Koleszterin
14.5g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    8550 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3597 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    34199 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4617 micro
Összesen 3293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst megmossuk és hideg vízben felrakjuk egy méretes edényben (5-6 l) főni.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és aprítjuk.
  3. A zsemléket vagy a szeletelt kenyeret a héjától megfosztjuk és apró kockákra vágjuk, majd sütőben 200 fokon, folyamatos figyelés mellett világos barnára pirítjuk.
  4. Ha a húslé felforrt, hagyjuk még egy öt percig forrni, majd leöntjük az első habos, zavaros levet róla. Erre azért van szükség, mert a füstölt hústól nagyon sós és nagyon zavaros lenne a levesünk.
  5. A húsokat hideg vízben újból felrakjuk főni, ami már csak pezsegve forrhat, ugyanúgy, mint a rendes húsleves.
  6. Kb. 2 óra múlva (amikor a hús annyira megpuhul, hogy a villát bele lehet szúrni) beletesszük a zöldségeket, ízesítjük szemes borssal, ételízesítővel (figyelni kell arra, hogy a hús még mindig sós).
  7. A zöldségekkel együtt még másfél órát főzzük.
  8. A liszttel, tojással, vízzel, kicsi örőlt borssal, ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemmel készítünk egy laza galuskatésztát, amit alaposan összedolgozunk, majd hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat (óvatosan, hogy ne törjenek össze)
  9. Fél órát pihentetjük, majd lobogó, forró vízben, evőkanálnyi galuskákat szaggatva megfőzzük.
  10. Ha kész a levesünk, feltétlenül szűrjük le, mert másnapra nagyon sós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 210 p
  • Sütés ideje: 10 p

Férjem édesanyjától származik a leves receptje (családi recept). Ő már nagyon régen nincs köztünk, de a kitűnő receptes füzetét azóta is féltve őrzöm. Fantasztikus leveseket főzött és süteményeket sütött, nagyon sokat tanultam tőle. Hálás vagyok a sorsnak, hogy rövid ideig ugyan, de ismerhettem. A receptkönyvét (ahogy időm engedi) számítógépbe viszem, így remélem az utódok is láthatják.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek