Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves Linda konyhájából

Húsleves Linda konyhájából
Húsleves Linda konyhájából
210 perc / előkészület: 20 perc főzés: 190 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom szüleinél nagyon sokszor ettem húslevest, ezért én is kedvet kaptam hozzá. Elkértük a receptet, és azóta sűrűn csináljuk.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hideg vízben feltesszük főni.
  2. Mikor felforrt, takarékra tesszük a lángot, beletesszük a zöldségeket, sót, borsot és a leveskockákat, és így főzzük kb. 3 órát. 
  3. Miközben melegszik a víz, egy szűrővel folyamatosan leszedegetjük a tetejéről a habot, mert különben nem lesz szép színe a levesnek. 
  4. Mikor a zöldségek megpuhultak és a hús is megfőtt, egy szűrővel kiszedjük a zöldségeket egy tálra, a levest pedig átszűrjük, hogy szép tiszta színe legyen. 
  5. Tésztát főzünk mellé.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 834
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves pulykacombból, húsleves tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Álomtáncos
Álomtáncos / Álomtáncos Tue, 2016-04-19 22:19

Hja, a recept szerint minden jó benne van alapból, és ha rászánod a 3 órát, akkor nem kell a "mű" leveskocka ;)
Nekem azzal is finom, anélkül még jobb!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:55

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

335
pulykacomb 85 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 2 kis db
kelkáposzta 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 3 db
bors 5 szem
1.5 ek
leveskocka 2 db
víz 6 l
cérnametélt 400 g