Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orja leves

Orja leves
Orja leves
150 perc / előkészület: 10 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az orja leves húsos karajcsontból készül. Legalkalmasabb csontos karajt vásárolni, és ennek a csontját felhasználni. Ügyeljünk arra, hogy ne sok zöldséget tegyünk bele, mert így tudnak érvényesülni a csontból és húsból kifövő ízek és zamatok. Ha nem fogy el a leves, kis adagokban fagyasszuk le. Kiváló alaplé szószok és mártások készítéséhez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontot a rajta maradt hússal annyi hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval feltesszük főni. Ha megforrt, a habbal együtt leöntjük ezt a zavaros vizet.
  2. Újra felöntjük 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítjük. A keletkező habot leszedjük, majd egy órán keresztül gyöngyöző forrással főzzük.
  3. Ezután beletesszük a fűszereket, a felaprított zöldségeket, és újabb egy órán át főzzük.
  4. Ha kész, a húsos csontot külön tálaljuk. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetjük.
  5. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a csigatésztát, és külön tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csontleves, húsleves karajcsontból, húsleves csigatésztával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

161
karajcsont 70 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
bors 10 szem
szegfűbors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csigatészta 10 dkg
víz 2 l