Tyúk

Tyúk

Leírás

A Magyarországon őshonos parlagi tyúk tenyésztett változata. Egy átlagos tyúk testsúlya 2kg körül mozog. Húsa szálkásabb, keményebb, mint a csirkéé, ám zsírtartalma jóval magasabb, ezért kiválóan alkalmas hosszabb főzési idejű ételek készítésére, így pl. ízletes leves vagy pörkölt főzhető belőle. Magyarországon a tyúkhúsleves a legklasszikusabb éteknek számít, egyszerre mindennapi és ünnepi fogás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

41 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek