r
Nosalty Logó

Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 2245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 13481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Összesen 172 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    4046 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4048 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    657.4 g

Zsír

  • Összesen
    761.2 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    298 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    2392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34082.3 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    870 mg
  • Kálcium
    3333 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    987 mg
  • Foszfor
    7482 mg
  • Nátrium
    21245 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cukor
    806 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    4208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    515 mg
  • D vitamin:
    963 micro
  • K vitamin:
    1293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    177 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1290 micro
  • Kolin:
    2611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    7924 micro
  • β-karotin
    24278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24287 micro
  • Lut-zea
    4836 micro
Összesen 13481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Elkészítés

Pácolt oldalas

  1. Elkészítjük a páclét. A ketchupot, a mézet, a szójaszószt és az olajakat összekeverjük.
  2. A megmosott, megtisztított, feldarabolt és szárazra törölt húsdarabokat alaposan megforgatjuk a páclében, és legalább egy éjszakára zárható dobozban hűtőbe tesszük.
  3. A sütés napján elővesszük, és alufóliával bélelt tepsibe fektetjük (a ketchupos-mézes keverék csúnyán rá tud égni a tepsire, amit öröm eltávolítani:) ). Most lehet sózni és borsozni. Én még egy kis barbecue fűszerkeverékkel is megkínáltam.
  4. Alufóliával fedjük, és kb. egy órán át lassan sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és még pár percig pirítjuk.

Hamburger

  1. A kétféle darált húst összekeverjük. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sertészsír kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Én még az oldalas páclevéből is kevertem hozzá 2-3 evőkanállal. Fontos, hogy az ízesítéskor ne a hagyományos, magyaros fűszerezést vegyük alapul, így óvatosan bánjunk a hagymával és fokhagymával, különben fasírtszerű lesz a végeredmény, ami ezúttal nem cél.:) Igyekezzünk minél kevesebb mozdulattal alaposan összedolgozni a húst a tojással és a fűszerekkel, mert minél tovább gyúrjuk, annál keményebb lesz a hús sütéskor.
  2. Félretesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a Coleslaw-t, vagyis az amerikai káposztasalátát. Ha csak hamburgert készítünk, akkor is érdemes legalább 1 órán át pihentetni a masszát, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Érdemes tálalás előtt, frissen kisütni a húst.
  3. Ha kellően összeértek az ízek, kb. 1-1,5 cm vastag húspogácsákat formázunk a kezünkkel. Én most forró, zsírral kikent kontakt grillben sütöttem meg, adagonként kb. 6-8 perc alatt, de készíthető sima serpenyőben is. Oldalanként 6-8 perc sütést kíván a hús. Fontos, hogy villával vagy más eszközzel ne nyomkodjuk sütés közben, különben az értékes szaft kifolyik belőle.
  4. Tálaláskor a kettévágott bucikat is megpiríthatjuk kicsit a hússütő serpenyőben, majd ízlés szerint ízlés szerint töltjük meg. Az omlós, szaftos húspogácsa mellé kerülhet cheddar sajt, salátalevél, paradicsom, uborka, ketchup és mustár, de tehetünk bele a krémes Coleslaw salátából is.
  5. Tipp: ha sokat készítettünk a masszából, a formázott, de még nyers húspogácsákat egymásra téve, zsírpapírral elválasztva, jól zárható dobozban lefagyaszthatjuk. Legközelebb annyit veszünk ki belőle, amennyit épp szeretnénk kisütni.

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

  1. A káposzta sérült leveleit eltávolítjuk, és finomra vágjuk vagy gyaluljuk. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát nagyon vékonyan szeleteljük, a répát pedig chopperrel vagy késsel finomra vágjuk.
  2. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat összekeverjük, és addig keverjük, míg a cukor elolvad.
  3. A zöldségeket összekeverjük, és nyakon öntjük a mártással. A hazánkban ismert majonézes salátákhoz képest egy sokkal könnyebb, harmonikus ízvilágú keveréket kell kapnunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2390
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Ajánló

Mivel nálunk Amerika-nap volt, mi mindent egy tányérra halmoztunk, és sült krumplival fogyasztottuk. Természetesen az ételek külön-külön is nagyon ízletesek, és bármilyen körettel fogyaszthatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hamburger pácolt oldalassal és Coleslaw-val
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

A párom imád amerikai konyhával foglalkozó műsorokat nézni, és egy este én is csatlakoztam hozzá. Annyira megkívántam a látott ételeket, hogy gondoltam, tartunk egy Amerika-napot. Nagyon jól sikerült. (A páchoz Bogi :o) barna pác receptjét vettem alapul, akinek ezúton is köszönöm a tippeket!) :)

Hozzávalók

Pácolt oldalas

Hamburger

Coleslaw (amerikai káposztasaláta)

Címlapról ajánljuk

További cikkek