r
Nosalty Logó

Szaftos hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szaftos hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1215 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2238 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 404 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    1964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    6714 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a faggyút ledaráltatjuk a hentessel. Ha nincs faggyú, akkor zsírszalonnát daráltassunk hozzá ugyanilyen mennyiségben.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle 3 húspogácsát. Ha kész, a közepüket kicsit nyomkodjuk be, így fognak egyenletesen átsülni, akkor is, ha grillen sütjük, akkor is, ha serpenyőben.
  3. A húst süssük oldalanként 2-2,5 percig, ha közepesen átsütve szeretjük, 3-3,5 percig, ha jól átsütve. Mikor megfordítjuk, tegyünk rá egy szelet sajtot minden húspogácsára, így majd szépen ráolvad.
  4. A bucik egyik oldalát mustárral, a másikat ketchuppal kenjük be - vagy bármilyen más szósszal -, majd tegyük rá a húst. Mehet rá a jégsaláta, a paradicsom,és a lila hagyma.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 74
  • 7 napos nézettség: 335
  • Össznézettség: 160362
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Ajánló

Sült krumpli, káposztasaláta

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A jó hamburger egyetlen dolgon múlik - a húspogácsa minőségén. A pogácsa negyede, húsz százaléka ideális esetben marhafaggyú - ha megkéritek a hentest, összedarálja nektek! Innentől kezdve csak a kedven múlik, hogy mivel pakoljuk meg, de házi hamburgerbucival az élmény még fokozható!

Hozzászólások (3)

tomix73

Csak a sütés el?tt sózzuk a darált marhát, mert nem lesz szaftos! +Mifelénk egy éjszakát pihen a h?t?ben(megformázva olaj, bors).

Anagyferó

Én a kettévágott hamburger buci mindkét vágott oldalát pirosra szokta sütni, így nem ázik el. Az alsót majonézzel kenem meg, sokkal finomabb, mint mustárral, a ketchupot pedig felülre. Nálunk a fél kiló kevés, mert nagyon szereti a család.

Latika

Köszi a receptet! Nagyon jól sikerült, igaz marhafaggyú helyett egy kis füstölt szalonnát raktam bele apróra vágva, házi tönköly zsemlével és danigero karamellizált lilahagymájával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.