Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

A ketchup (kínaiul Ké Tsiap) egy paradicsomból, ecet, cukor, só és fűszerek hozzáadásával készült, savanykás mártás.
A ketchup szó kínai eredetű, jelentése: sós hallé.
A "Ké Tsiap" mártás, melyet különböző halfélékből és puhatestűekből készítettek, már 350 évvel ezelőtt szerepelt a kínai írásokban.
Angol és holland tengerészek közvetítésével jutott Európába.
Paradicsomot az 1780-as évektől kezdtek belerakni, míg az első írásos ketchup paradicsomszósz-recept 1812-ben készült.
A gyorséttermekben használják leggyakrabban. Főzés, ill. sütés után fűszereznek vele pl. grillezett húsokat, tésztákat, sült burgonyát. A hamburgerek és hot dogok fűszereként is nagy népszerűségnek örvend.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen; felbontás után hűtőszekrényben.

Ketchup alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!