r
Nosalty Logó

Hamburger ahogy whollosi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamburger ahogy whollosi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 881 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 4403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1753 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 881 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8992 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    3325 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    358 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Elkészítés

A húshoz

  1. Ha nincs időnk magunk elkészíteni, a hamburger zsemlét vegyük készen, legjobb ha egy pékségben egyezkedünk. A húst kétszer daráltassuk le, nem szükséges a legjobb minőségű részből, de tarja, lapocka biztos jó.
  2. Az összes hús súly kb. 20 %-hoz keverjünk zsiradékot. Ha lehet, akkor marhafaggyút oszlassunk el egyenletesen, ennek hiányában ledarálhatunk egy zsírszalonnát is.
  3. Keverjük össze a húst, mehet bele egy ek só, két tk őrölt fekete bors, fűszer ízlés szerint (fehérbors, kömény). Ha egyenletesen eloszlik, tegyük vissza a hűtőbe.
  4. A vörösboros hagymához serpenyőben hevítsünk vajat, tegyük bele a felszeletelt fehér hagymát, kicsit pároljuk, ezután mehet bele egy deci vörösbor. Párologtassuk el a bor nagy részét.
  5. A Worcestershire-gombához a gombát vágjuk fel szeletekre, serpenyőben melegítsünk fel vajat. Mehet bele a gomba, pirítsuk meg, locsoljuk meg a Worcestershire-szósszal, aztán le is kapcsolhatjuk alatta.
  6. Osszuk fel a hústömeget öt része, formázzunk széles, nagy „párnácskákat”. Ne aggódjunk, hogy nagyok, nagyon hamar összefognak ugrani, ha sütni kezdjük őket.
  7. Keressünk egy vas vagy olyan serpenyőt, amiben nehezen ég le a hús. Melegítsünk kis zsiradékot, és mehetnek a húspárnák bele.
  8. Pirítsuk meg mindkét oldalát a húspárnáknak magasabb hőfokon, majd vegyük lejjebb alacsonyabb fokozatra a hőt, és süssük készre őket. Egyszer forgassunk rajta.
  9. Pirítsuk meg kicsit a félbe vágott zsemléket belsejét. Mehet bele a saláta, hússzelet, a sajt, és tetszés szerint a zöldségek, kísérők meg a szószok.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11563
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Egy fő egy burger. Tényleg. Mellé válasszunk egy savasabb és vékonyabb, fiatalabb vörösbort, kékfrankost vagy portugiesert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó hamburgerért oda vagyunk, akármennyire nehéz étel. Mind talán a legnépszerűbb fast food ételnek ezernyi-ezernyi receptje és változata létezik, pont ez a "liberalizmus" adja a hamburger szépségét. S bár én is azon a véleményen vagyok, hogy a változatosság gyönyörködted, a hamburger esetében (is) különösen fontos azért megjegyezni: a jó, az igazi, az egyetlen a megfelelő pékáruból, zöldségekből, szószokból, de legfőképpen színtiszta marhahúsból készül. Nem pulykából, nem sertésből, nem egyebekkel felhúzott húspogácsákból. Mi a blog születésnapjára csináltunk egy adaggal, sült krumplival, ahogy a filmekben szeretjük.

Hozzávalók

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek