Sertészsír

Sertészsír

Leírás

Főzéshez használatos állati zsiradék. A magyar konyhában a sertészsír használata jellemző, melyet a szalonna kiolvasztásával nyernek. Egyre kevesebben főznek zsírral, vannak viszont bizonyos ételek, melyek elképzelhetetlenek nélküle. A sertészsír mellett jelentős szereppel a liba-és kacsazsír bír, elsődlegesen a francia konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

1862 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek