Sertésoldalas

Sertésoldalas

Leírás

A sertés megsüthető részei közé tartozik az oldalas, ami nem a legsoványabb húsa a disznónak. Az állat oldalas húsa a bordákon fekszik, innen lehet kivágni az oldalast, amely a pácolást és állást követően mehet egyenesen a sütőbe. A oldalast grillezhetjük is, a megfelelő pácos párolást követően már dobhatjuk a sütőlapra. A sült oldalas hidegen is nagyon finom, kenyérrel, paradicsommal, paprikával vagy vöröshagymával az igazi. Az oldalast füstölni is szokták és pörköltet is főznek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésoldalas

fehérjetartalom

15.47 g

zsírtartalom

80020.024 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

59.75 g

Hány kalória

gramm

sertésoldalas?

Top ásványi anyagok

Foszfor

141 mg

Nátrium

81 mg

Magnézium

16 mg

Kalcium

15 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.574 g

Kolin

59.7 mg

Niacin - B3 vitamin

4.662 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.625 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.47 g

Zsír

telített zsírsav

7.529 g

egyszeresen telített zsírsav

8.542 g

többszörösen telített zsírsav

3.953 g

koleszterin

80 g

ásványi anyagok

Kalcium

15 mg

Vas

0.91 mg

Magnézium

16 mg

Foszfor

141 mg

Nátrium

81 mg

Cink

2.5 mg

Réz

0.08 mg

Mangán

0.01 mg

Szelén

22 µg

szénhidrát

víz

59.75 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.319 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.251 mg

Niacin - B3 vitamin

4.662 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.625 mg

Kolin

59.7 mg

E vitamin

0.37 mg

D vitamin

91 µg

B12 vitamin

0.38 µg

B6 vitamin

0.574 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?