r
Nosalty Logó

Csirkés kínai fast food póriasan

Tubicám
Csirkés kínai fast food póriasan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

398
Kalória
19.2g
Fehérje
70.8g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
257.4g
Víz
18.3g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9372.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    2059.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    869 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2152 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2671 micro
  • β-karotin
    11940 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    10565 micro
Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet falatnyi kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a szójaszószban pácolni hagyjuk legalább 1 órát. Ezalatt felaprítjuk a zöldségeket és előkészítjük a tésztát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a félbetört spagetti tésztánkat, meglocsoljuk egy kevés olajjal, jól átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a tésztaszálakat. Majd 150 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a spagetti tésztát. (Úgy néz majd ki, mint a ropi.)
  3. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.
  4. Wok serpenyőben olajat hevítünk, és a keményítőben meghempergetett húsfalatokat pár perc alatt ropogósra sütjük. Kiszedjük a húst a serpenyőből, és félretesszük.

Zöldségek

  1. A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, paprikát julienne-re vágjuk. A cukkinit, kínai kelt felkockázzuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Póréhagymát felkarikázzuk, és a gombát lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és a wok sütőben egy kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt, pirítani kezdjük. Beletesszük a serpenyőbe a karfiolt, brokkolit, és egy kevés víz hozzáadásával pár perc alatt kicsit megpároljuk. (Nem kell, hogy megpuhuljon, roppanósan az igazi.)
  3. Ezután a sárgarépát, zöldbabot és a gombát is beletesszük a serpenyőbe, majd néhány evőkanál fűszeres szószt öntünk rá, és összeforgatjuk a zöldségekkel.
  4. Végül a cukkinit, póréhagymát és a kínai kelt adjuk az ételhez, amelyeknek pár pillanat hőkezelés is elég. (A zöldségek hozzáadásánál csak arra kell ügyelni, hogy mindig előbb a keményebb fajta, vagy nagyobb darabokra szeletelt darabok kerüljenek a serpenyőbe, és a legvégén tegyük bele a leveleseket, hagymaféléket és nagyobb víztartalmúakat, mert akkor marad minden ress, és lesz roppanós a végeredmény.) Meglocsoljuk a maradék fűszeres szósszal, és készre sütjük. Kiszedjük a zöldségkeveréket a wokból.

Fűszeres szósz

  1. Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, mézet, szójaszószt, a ketchupot és az olajat.
  2. Beleszórjuk a fűszereket, majd beletesszük a keményítőt.
  3. A szószt a víz hozzáadásával simára keverjük, és a zöldségekhez sütés közben apránként adagoljuk.

Tészta

  1. A félbetört és megpirított spagetti tésztát (lásd 1. fázis 2. pont) beletesszük a wokba, és felöntjük 1 liter forró vízzel. (Ha marad a tál alján a fűszeres szószból, akkor azt is beleönthetjük a főzővízbe.) Lefedjük a serpenyőt, és 8-10 perc alatt készre főzzük.
  2. Végül levesszük a fedőt, ízlés szerint meglocsoljuk a tésztát szójaszósszal, és hagyjuk, hogy teljesen elfőjön a víz. (Nem kell leszűrni.)
  3. Amikor a spagetti megfőtt, akkor a sült húst és a zöldségeket is visszatesszük a wok serpenyőbe, és jól összeforgatjuk a forró tésztával.
  4. Melegen kínáljuk, tálaláskor megszórhatjuk a tetejét pirított szezámmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x39

A család imádja a büfés kínai pirított tésztás csirkét, annyira, hogy pár éve szeretteim nyomására sikerült megkomponálnom egy amatőr házi változatát. A délvidéken kapható alapanyagokból felszerelt konyhának nagy kihívást jelentett ez a kísérlet, de sok próbálkozás és apró finomítás után véglegesítettem a receptet. A tesztalanyok szerint a gyorséttermek kínálatában szereplő kínai étel falusi klónja lett az eredmény, azzal az előnnyel, hogy nem tocsog az olajban. Persze ez köszönőviszonyban sincs a tradicionális távol-keleti konyha remekeivel, de nem is ez volt a cél.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...