Halászlékocka

A halászlékocka koncentrált ízű ételízesítő, amit halászlevek készítéséhez, ízesítéséhez ajánlanak. Tartalmaz sót, növényi olajat, csekély mennyiségű halpépet, fűszereket (pirospaprika, bors), vöröshagymát és gyakran színezékeket és ízfokozót is. Halászlé mellett halpaprikáshoz vagy egyéb halételekhez is használható.
A halászlékocka akkor jó megoldás, ha szeretnénk felgyorsítani a halészlé készítésének folyamatát, de több hátránya is van, többek között, hogy adalékanyagokkal dúsított, az íze kevésbé gazdag, mint a friss alapanyagokból készülő halászléjé, illetve a halászlékocka használata nem tartozik a hagyományos halászlékészítés bevett lépéseihez.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A halászlékocka egy olyan élelmiszer-ipari termék, amelyet a halászlé alapízének gyors és egyszerű elkészítésére fejlesztettek ki. Ez a termék porított vagy koncentrált formában tartalmazza a halászlé alapvető ízeit, gyakran halhúskivonatot, fűszereket (például paprikát, fokhagymát, hagymát) és sót. A halászlékockát forró vízben feloldva könnyen elkészíthető egy alaplé, amelyet később ízlés szerint tovább lehet gazdagítani friss halhússal vagy egyéb összetevőkkel.
Halászlékockát szuper- és hipermarketekben a fűszerrészlegnél találunk, de online is lehet rendelni. Az összetevők listáját érdemes ellenőrizni, és olyat választani, ami legalább kis mennyiségben tartalmaz valódi halkivonatot, illetve az adalékanyagmentes változat is előnyös. Általában a magyaros halászlé fűszeres, paprikás ízvilágát tükrözi.
A halászlékocka használata akkor előnyös, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk halászlevet készíteni vagy más halas ételt, például halpaprikást.
Készülhet magyaros halászlé és korhely harcsahalászlé.
Még több halészlékockával készülő receptért görgess lejjebb!
Az év bármely időszakában tudunk venni, de a karácsonyi időszakban különösen népszerű.
A halászlékockát eredeti csomagolásában, száraz, hűvös helyen kell tartani.
fehérjetartalom
13 g
zsírtartalom
19 g
szénhidráttartalom
18 g
víztartalom
0 g
Nátrium
9600 mg
fehérje
13 g
Zsír
telített zsírsav
19 g
ásványi anyagok
Nátrium
9600 mg
szénhidrát
rost
5 g
cukor
5 g
vitaminok
A muffinra soha nem lehet ráunni, hiszen egy igazi univerzális sütemény, amit mindig újragondolhatunk. Mi most elhoztuk 3 kedvenc, gyümölcsösre hangolt muffinunkat!
NosaltyNe gondold, hogy házilag nem készíthetsz isteni mexikóit: kukorica-krémleves, gyors mexikói chilis bab és churros vár - utóbbi rendhagyó formában!
NosaltyIdén 15 éves a Konyhakiállítás. A 2025. február 28-án nyíló kiállítás témája a holnap konyhája, mely természetes, okos és inspiráló!
NosaltyA séf olyat virított, hogy Borbás Marcsi azt mondta: soha többé nem jöhet a műsorába.
Fűszereket szinte minden ételbe szórunk, és annak ellenére, milyen egyértelműnek tűnik a használatuk, mégsem mindig az. Például vannak olyan ízesítők, amelyek egészben jobban hatnak, mint őrölve. Nézzük, kik ők!
Nem ritka jelenség, hogy hússütéskor azt tapasztaljuk, a serpenyő alján nem kevés víz gyülemlik fel. De honnan jön ez a folyadék és miért?
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...