Fokhagymapor

Fokhagymapor

Leírás

A fokhagyma kiszárításával és őrlésével készülő halvány barnás-sárga por, amely felhasználáskor 8-10 szeres fokhagyma mennyiségnek felel meg. A fokhagymapor számos pozitív élettani tulajdonságát megőrzi a növénynek. Levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, kolbászfélék, vadhúsok fűszerezésére használható. A boltban is beszerezhetjük, de házilag is elkészíthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!