Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chow mein - kínai sült tészta csirkével

Chow mein - kínai sült tészta csirkével
Chow mein - kínai sült tészta csirkével
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt ülök, és gondolkodom, hogy mi légyen a sztori, erre Mr Smith azt mondja, mikor segítséget kértem tőle: Milyen sztori? Én megfőztem, a sztori a tiéd! :D
Na tessék! De tény, hogy ennyi a dolog, nem több, Junior megkívánta, Apa megfőzte, együtt lefényképeztük, én meg begépeltem, és együtt jóízűen megettük... Gyorsan ment az egész, olyan gyorsan, mint a kínai ételek elkészítése. Ezért merem ajánlani bárkinek azonkívül, hogy igen ízletes.

hozzávalók / 4 adag

A sült tésztás csirkéhez

A páchoz

ajánlat

El lehet készíteni más zöldségekkel is, előtérbe helyezhetjük a hűtőszekrény aktuális kínálatát.:) Mehet bele szójababcsíra, zöldborsó, zöldbab is, ha kedvünk van hozzá. A chilikedvelők természetesen kiegészíthetik chilivel!
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyra, kb. kisujjnyi szeletekre felcsíkozzuk. A pác hozzávalóival elkavarjuk, és félretesszük.
  2. A spagettit készre főzzük sós vízben, de kettétörve tesszük a főzővízbe, nem egészbe, mint az olasz tésztaételekhez.
  3. A zöldségféléket felaprítjuk: a sárgarépát 5 cm hosszú julienre vágjuk, a kaliforniai paprikát szintén vékony csíkokra, a gombafejeket vékony szeletekre, a retket félbe, és vékony szeletekre, az újhagymát pedig kb. 2 cm-es darabokra, valamint a gyömbért szeletkékre, és a fokhagymát félbe.
  4. A wokot felhevítjük, beleöntjük a mogyoróolajat, s amikor forró, beledobjuk a gyömbérszeleteket, a fokhagymákat, megpirítjuk, s kiszedjük azonnal, mikor kész.
  5. Beletesszük a húst, és 4-5 percig sütjük. Amint kész, kivesszük, és melegen tartjuk.
  6. A visszamaradt olajba bedobjuk először a répát, sütjük 2 percig.
  7. Következik a kaliforniai paprika; ezt hozzárakjuk, sütjük 2 percig.
  8. Ezután belerakjuk a gombát, ez is 2 perc sütést kap. Ráöntjük az oysterszószt, és összekavarjuk.
  9. Amint kész, belerakjuk a retket, és hozzáadjuk a húst is. Összekeverjük, ráöntjük a húslevest, és hozzáadjuk a tésztát is. Átkeverjük.
  10. Hozzáadjuk a sötét szójaszószt, újra átforgatjuk.
  11. Végül belerakjuk az újhagymát, és a vízben feloldott keményítőt, összeforgatjuk alaposan kb. 2 percig, és kész.
  12. Tálaláskor megpermetezzük szezámmagolajjal. (ez elhagyható)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 100
elküldve: 21
receptkönyvben: 844
elkészítve: 15/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke chow mein, csirke sült tésztával, gombával, kínai sült tészta csirkével, gombával, szójaszósszal

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Mon, 2012-11-19 21:04

...ebben a pillanatban készült el, naggggyon jó lett!!! Véletlen egy teljes csomag spagettitésztát főztem ki, de még így is nagyon szaftos és finom. :P

Szandra83
Szandra83 Wed, 2012-10-24 21:59

Szia Mr &Mrs Smith!

Már többször is elkészítettem a receptet - az egyik kedvencem - imádom a kínai ételeket, de főleg ezt!!

Hihetetlen egyszerű!! Nem gondoltam volna amikor először olvastam...
Finom!! Isteni!!

Köszönöm a receptet
Szandra

Todika
Todika Mon, 2012-10-22 18:41

Szaisztok!
Nekem villanytuzhelyem van,es nincs wokom!Szerintetek anelkul is eltudnam kesziteni?annyira imadom a kinait!:-)es az osztriga szoszt szerintetek a nagycsarnokban is megkapom?

dosika61
dosika61 Sun, 2012-09-30 05:25

Csak azt nem értem, hogy miért sült tészta? Azért rengeteg hozzávaló kell(nem a zöldségekre gondolok), amit vidéken nem egyszerű beszerezni. Bár nagyon szeretjük, igencsak megmaradok a kész ételnél.

Dezsofiam
Dezsofiam Tue, 2012-09-11 14:25

Elkeszitettem, bar nem tokeletesen kovettem a receptet. Inkabb csak alapnak vettem, es a meglevo hozzavalokbol alkottam.
Nagyon finom lett. Koszonom a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2012-09-16 19:52

Kedves Dezsőfiam!
Örülök, hogy ízlett, és természetesen az a jó ezeknél az ételeknél, hogy jól variálható. Mi is úgy szoktuk! :)
A legjobbakat:
Mrs Smith

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2011-03-09 16:58

:D Nem vettem szívemre...no meg a puhatestűek nem sértődősek!! :) Meg fogom nézni. Tényleg nem láttam még - bár nem is kerestem ilyet eddig - a boltokban. Osztrigaszósz...no még ilyet!!! :D

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-03-09 17:01

Megnyugodtam!:) Ad az ételnek egy plusz ízt, amit umami-nak hívnak. Finom! Azért írtunk a hozzávalóknál oyster szószt, mert így fogod megtalálni az üvegen is a boltban. Üdv: Mrs Smith

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2011-03-09 11:39

Sziasztok!
Köszönöm az osztrigára én is hamar rájöttem :), de még soha nem figyeltem fel rá az üzletekben... Kapható a hypermarketekben is???
Üdv.: Oyster :D

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-03-09 13:53

:))) Kedves Oyster! :DDD Bocsánat, de tegnap este én is jót mosolyogtam, és ne értsd félre, nem kinevettelek, csak a helyzetkomikum adta!!! Nem vagyok benne biztos, hogy hypermarketekben is kapható, bár, megnézni meg kellene a Tescoban vagy az Auchanban. De talán inkább a Tesco nemzetek konyhája részleg. Ha nem, az Ázsia bt lesz a megfelelő lelőhely, vagy valamilyen ázsiabolt. Ott a szójaszószok között is el lehet elmélkedni...:) A legjobbakat: Mrs Smith

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-03-09 07:40

Ez nagyon jól néz ki, a kép is remek! Most megtudnám enni, pedig csak reggel 7 óra van.... :))))
Üdv.

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2011-03-08 23:34

Nagyon jól sikerült a kép!!! Igazi kedvcsináló!! A sötét szójaszósz, az valami különlegesség??? Nekem új...
Gratulálok a recepthez, biztosan ki fogom próbálni, bér még az oysterszószt is be kell azonosítanom...
Üdv.: T.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-03-09 00:01

Kedves Osztriga! :))) Az Oyster szósz, az osztrigából készül. http://www.nosalty.hu/osztrigaszosz_alapanyag_5274 A sötét szójaszósz pedig a szójaszószok legáltalánosabban elterjedt változata, a világos szójaszósz mellett. Rajtuk kívül még van többféle, de javarészt ezekkel el lehet boldogulni. Nagyon köszönjük a dícséretet, és igazán örülünk neki, hogy tetszik!:))) Könnyen elkészíthető, és elég hamar megvan, amellett, hogy finom, ajánlom jó szívvel! aztán majd kíváncsi leszek, hogy ízlett-e! A legjobbakat: Mrs Smith

598
csirkemell filé 60 dkg
csiperkegomba 15 dkg
sárgarépa 10 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
retek 6 db
újhagyma 5 közepes db
spagetti tészta 25 dkg
gyömbér 4 cm
fokhagyma 3 gerezd
szójaszósz 2 ek
osztrigaszósz 1 ek
szárnyas alaplé 3 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 0.5 dl
mogyoróolaj 0.5 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek