Mandula

Mandula

Leírás

Ázsiában őshonos olajos gyümölcs. A telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrása, ásványi sókban is gazdag. Főként édességeket készítenek belőle, a marcipán alapanyaga.

Mikor vegyem

Friss mandulát kora ősszel vásárolhatunk, egyébként egész évben beszerezhető.

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen, hermetikusan lezárva.

100g Mandula

fehérjetartalom

21.4 g

zsírtartalom

49.736 g

szénhidráttartalom

18.67 g

víztartalom

4.51 g

Hány kalória

gramm

mandula?

Top ásványi anyagok

Foszfor

481 mg

Magnézium

268 mg

Kalcium

236 mg

Nátrium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.115 g

Kolin

52.1 mg

E vitamin

23.75 mg

Niacin - B3 vitamin

3.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.4 g

Zsír

telített zsírsav

3.953 g

egyszeresen telített zsírsav

33.415 g

többszörösen telített zsírsav

12.368 g

ásványi anyagok

Kalcium

236 mg

Vas

3.28 mg

Magnézium

268 mg

Foszfor

481 mg

Nátrium

19 mg

Cink

2.97 mg

Réz

1.027 mg

Mangán

1.835 mg

Szelén

3.2 µg

szénhidrát

rost

9.9 g

cukor

4.63 g

víz

4.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.191 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.711 mg

Niacin - B3 vitamin

3.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.314 mg

Folát

49 µg

Kolin

52.1 mg

Béta-karotin

4 µg

Lutein+zeaxantin

1 µg

E vitamin

23.75 mg

B6 vitamin

0.115 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek