r
Nosalty Logó

Sült, préselt libamáj gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 4659 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 137 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    7755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10740.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    1034 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    469 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    4877 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    116 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139767 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    810 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11350 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 4659 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 137 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Libamáj

Hagymalekvár

Elkészítés

Libamáj

  1. Kb. 1,5 l-es pástétomformát folpack-kal kibéleljük, a pirított dió és mandula felével megszórjuk. A libamájakat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, forró serpenyőben a szeleteket körbesütjük (10 mp–ig sütjük közepes hőmérsékleten), majd a szeleteket a formába helyezzük mindaddig, míg a forma megtelik. Természetesen a libamájat sózzuk, borsozzuk. Fokozottan figyeljünk a közepes hőmérsékletre, hogy a máj ne égjen meg, csak pirosra süljön a felülete!
  2. Törekedjünk arra, hogy a májszeleteket legalább 4-5 részletben süssük le, minden sütés után a felhalmozott zsírt egy kis fazékba szűrjük. Ha megtelt a pástétomforma, fóliázzuk, és egy másik tepsi segítségével lepréseljük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Hagymalekvár: a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A cseresznyét kimagozzuk. Kis lábasban megolvasztjuk a barna cukrot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a magozott cseresznyét, egy pici sót, majd 3-4 percig főzzük. 5 cl pálinkát ráöntve flambírozzuk.
  4. Lábasban 4 evőkanál olajon rózsaborsot pirítunk. A hagymát félbevágjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük, majd az olajon megfuttatott rózsaborshoz adjuk. Fedő alatt kis lángon 30 percen keresztül főzzük (nagyon lassan főzzük!), gyakori kevergetés mellett.
  5. Hozzáadjuk a sót, vörösbort, kakukkfüvet és a balzsamecetet. További 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a mézet és a gyömbéres cseresznyealapot. Jól elkeverjük, kóstoljuk, esetleg cukorral, mézzel vagy sóval utána ízesítünk. Lehűtjük.
  6. Tálalás: a libamájat a hűtőből kivesszük, meleg vízbe mártjuk, és a fóliánál fogva kiborítjuk. Olvasztott libazsírral vékonyan megkenjük, és a maradék diót és mandulát a tetejére szórjuk. Vékony és éles pengéjű kést forró vízbe mártjuk, a libamájszeleteket 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Tányérra tesszük, gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral tálaljuk. Pirított kalácsszeleteket vagy pirított brióst adunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1501
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült, préselt libamáj gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

Ha mindig is akartál libamájpástétomot készíteni, de sose mertél nekiállni, itt a tökéletes alkalom: Oláh Zoltán mesterszakács megmutatja a fogás fortélyait. A gyömbéres-cseresznyés hagymalekvár pedig igazán izgalmas és lenyűgöző párosítás hozzá.

Hozzászólások

Hozzávalók

Libamáj

Hagymalekvár

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?