r
Nosalty Logó

Mandulás-vaníliás kifli 2.

NS
Mandulás-vaníliás kifli 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

725
Kalória
10.8g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
44g
Zsír
13.2g
Víz
80.6g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
33.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 2897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.4 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 500 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Dolgozzuk össze a hozzávalókat. A vajat nem kell megolvasztani, könnyebben formálható, ha hideg.
  2. Formáljunk belőle vagy kis golyókat, vagy ujjnyi széles csíkokból kifliket.
  3. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe tegyük a formákat. Előmelegített sütőben süssük max. 10 percig, mert különben kiszárad. (Én gázsütőt használok.) Amikor már keményedik, de még nem keksz keménységű, már jó is.
  4. A sütőből kivéve forgassuk meg a vaníliás cukorban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez nálunk régi, jól bevált sütemény, de most a Sütiskrimikben is hasonlót olvastam. Gyorsan kész van, szinte alig kell hozzá valami. Én olyankor csinálom, amikor elfogyott a tojás, de kell gyorsan valami kis édesség..:) Lehet dióval is készíteni, de nekem a mandulás jobban ízlik.

További receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek