Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Kataaa konyhájából

Orosz krémtorta Kataaa konyhájából
Orosz krémtorta Kataaa konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom torta, hatalmas sikere volt és elkészíteni sem nagy fáradság. Kezdőknek is ajánlom. Személy szerint ez életem első igazi tortája. :) (Ha régebbi tojásokat használunk előfordulhat, hogy a tojásfehérjét nem tudjuk olyan szépre felverni, ill. a piskóta nem lesz szép magas.)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 6 tojást szétválasztjuk, a lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá keverjük. A maradék cukorral a tojássárgáját felhabosítjuk. A tojássárgájához óvatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert habot, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. 
  2. A pudingport és a cukrot 1 tojássárgájával és a 4 dl tejjel kikeverjük, majd készre főzzük, rögtön hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Miközben hűl, többször megkeverjük. Közben a 4 dl tejszínt 2 cs habfixálóval felverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  3. Az alsó piskótalapot tálcára helyezzük, és megkenjük a krém kicsit kevesebb mint felével, erre szórjuk az előzőleg rumba áztatott mazsola felét, és a kandírozott gyümölcs kis részét (én apróra vágott sárgadinnyét használtam). Erre jön a középső lap, amit szintén megkenünk a krémmel, és megszórunk a gyümölcsökkel, majd a harmadik lap, aminek a tetejére szintén kerül még egy kevés a krémből.
  4. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap 4 dl tejszínt felverünk 1 cs habfixálóval, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. A kandírozott gyümölccsel megszórjuk a közepét, az oldalát, ill. a tetejét darált dióval szórjuk be. Ezután még pár órát hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 79 972
elküldve: 22
receptkönyvben: 505
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kataaa

Mióta szakács: 2012.02.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

orosz krémtorta, tejszínes torta kandírozott gyümölccsel, pudingos-tejszínes torta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helgácska6
helgácska6 Mon, 2014-02-03 19:17

Elkészítettem kisebb változtatással,teteje is gyümölcs és zselatin kívül reszelt csokival szórtam meg,nagyon finom,köszi bevált recept!

Iziyke
Iziyke Mon, 2013-05-13 11:57

Szia ! A kandírozott gyümölcs fontos bele? :) vagy anélküls is nagyon finom?

kadara
kadara / kadara Fri, 2012-02-10 14:02

Nekem ez a bevált receptem van. Ettől finomabb nem is létezik a világon!!!!!

Annamo
Annamo / Annamo Fri, 2012-02-10 11:34

Gyönyörű torta, és nem is tűnik túl bonyolultnak! Holnap el is készítem a kisfiam szülinapjára. Majd beszámolok a fejleményekről :)
Kedves Taxis! Kataaa konyhájában ilyen az oroszkrém torta, és tudod, ahány ház, annyi szokás :)

kate8
Kataaa / kate8 Fri, 2012-02-10 19:11

Valóban nem bonyolult :) Kicsit szöszölős a díszítés, de lehet csak nekem
Várom a szülinapi beszámolót :)

486
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
növényi habtejszín 4 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
tojás 1 db
cukor 1 ek
habfixáló 2 csomag
mazsola 10 dkg
rum 1 ek
kandírozott citromhéj 5 dkg
növényi habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
mandula 5 dkg
kandírozott citromhéj 2 dkg