Orosz krémtorta Kataaa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g vaj10 kcal
A krémhez
-
100 kcal
-
17 kcal
-
40g tej22 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
1g rum2 kcal
-
16 kcal
A díszítéshez
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
8g rum18 kcal
-
161 kcal
A díszítéshez
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
64 kcal
Összesen
4860
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
15.3g tojás19 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
A krémhez
-
18.5g növényi habtejszín47 kcal
-
2.1g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
18.5g tej10 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
7 kcal
A díszítéshez
-
18.5g növényi habtejszín47 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
2.3g mandula14 kcal
-
3 kcal
Összesen
226
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 263.3 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6728.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1746 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2342 mg
-
Nátrium 2222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.9 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 313.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 1049 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
4860
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
4 dl növényi habtejszín
-
4 dl tej
-
1 db tojás
-
2 csomag habfixáló
-
10 dkg mazsola
A díszítéshez
-
4 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a 6 tojást szétválasztjuk, a lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá keverjük. A maradék cukorral a tojássárgáját felhabosítjuk. A tojássárgájához óvatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert habot, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
- A pudingport és a cukrot 1 tojássárgájával és a 4 dl tejjel kikeverjük, majd készre főzzük, rögtön hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Miközben hűl, többször megkeverjük. Közben a 4 dl tejszínt 2 cs habfixálóval felverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
- Az alsó piskótalapot tálcára helyezzük, és megkenjük a krém kicsit kevesebb mint felével, erre szórjuk az előzőleg rumba áztatott mazsola felét, és a kandírozott gyümölcs kis részét (én apróra vágott sárgadinnyét használtam). Erre jön a középső lap, amit szintén megkenünk a krémmel, és megszórunk a gyümölcsökkel, majd a harmadik lap, aminek a tetejére szintén kerül még egy kevés a krémből.
- Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap 4 dl tejszínt felverünk 1 cs habfixálóval, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. A kandírozott gyümölccsel megszórjuk a közepét, az oldalát, ill. a tetejét darált dióval szórjuk be. Ezután még pár órát hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 376
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 335
- Össznézettség: 241764
- Feltöltés dátuma: 2012. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17514 recept
Nagyon finom torta, hatalmas sikere volt és elkészíteni sem nagy fáradság. Kezdőknek is ajánlom. Személy szerint ez életem első igazi tortája. :) (Ha régebbi tojásokat használunk előfordulhat, hogy a tojásfehérjét nem tudjuk olyan szépre felverni, ill. a piskóta nem lesz szép magas.)