r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Kataaa konyhájából

NS
Orosz krémtorta Kataaa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

486
Kalória
10.5g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
31.4g
Víz
130.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
31.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4860 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.9 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 4860 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 6 tojást szétválasztjuk, a lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá keverjük. A maradék cukorral a tojássárgáját felhabosítjuk. A tojássárgájához óvatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert habot, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. A pudingport és a cukrot 1 tojássárgájával és a 4 dl tejjel kikeverjük, majd készre főzzük, rögtön hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Miközben hűl, többször megkeverjük. Közben a 4 dl tejszínt 2 cs habfixálóval felverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  3. Az alsó piskótalapot tálcára helyezzük, és megkenjük a krém kicsit kevesebb mint felével, erre szórjuk az előzőleg rumba áztatott mazsola felét, és a kandírozott gyümölcs kis részét (én apróra vágott sárgadinnyét használtam). Erre jön a középső lap, amit szintén megkenünk a krémmel, és megszórunk a gyümölcsökkel, majd a harmadik lap, aminek a tetejére szintén kerül még egy kevés a krémből.
  4. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap 4 dl tejszínt felverünk 1 cs habfixálóval, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. A kandírozott gyümölccsel megszórjuk a közepét, az oldalát, ill. a tetejét darált dióval szórjuk be. Ezután még pár órát hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Nagyon finom torta, hatalmas sikere volt és elkészíteni sem nagy fáradság. Kezdőknek is ajánlom. Személy szerint ez életem első igazi tortája. :) (Ha régebbi tojásokat használunk előfordulhat, hogy a tojásfehérjét nem tudjuk olyan szépre felverni, ill. a piskóta nem lesz szép magas.)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek